Vis
10 min
50 min

Lasagne met zalm, courgette en groene asperges

Geniet van een zomerse Italiaanse klassieker: frisse lasagne met zalm! Een geweldige manier om het beste uit vis en seizoensgroenten te halen.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Olijfolie
      ml
    • Courgette
      stuks
    • Melk
      750 ml
    • Bloem
      75 g
    • Geraspte kaas
      150 g
    • Asperges
      300 g
    • Zout en peper
      g
    • Ongezouten boter
      75 g
    • Zalmfilet
      500 g
    • Lasagnevel
      stuks
    • Nootmuskaat
      snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de courgette en asperges tot ze net zacht zijn. Kruid met zout en peper en zet opzij.
    • 3
      Maak de bechamelsaus door de boter in een pan te smelten. Voeg de bloem toe en roer tot het een glad mengsel is. Voeg langzaam de melk toe, blijf roeren om klontjes te voorkomen. Voeg de Parmezaanse kaas toe en blijf roeren tot de saus dik wordt. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe naar smaak.
    • 4
      Snijd de zalm in dunne plakjes.
    • 5
      Begin met het monteren van de lasagne in een ovenschaal. Leg eerst een laag lasagnevellen op de bodem. Voeg een laag zalm, courgette en asperges toe, en bedek dan met een laag bechamelsaus. Herhaal dit proces tot alle ingrediënten op zijn, eindigend met een laag bechamelsaus.
    • 6
      Bak de lasagne 30-40 minuten in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is en de lasagnevellen gaar zijn.
    • 7
      Laat de lasagne 5-10 minuten afkoelen voordat je hem snijdt.

Dit recept maakt een lichte en smakelijke lasagne, perfect voor de lente of zomer. Het is een geweldige manier om het beste uit zeevruchten en seizoensgroenten te halen. Geniet ervan!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten