Afdrukken
Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Roomboter25 g
- Kippenbouillon1 stuks
- Ui0.5 stuks
- Basilicum5 g
- Diepvries erwten75 g
- Knoflooktenen1 stuks
- Slagroom25 ml
- Bloem25 g
- Kippen bouten1 g
- Lente ui1 stuks
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Breng de bouillon aan de kook (ongeveer 750 ml voor 2 personen, 1 blokje per 0.5 liter) en pocheer de kippen bouten hierin gaar, dit duurt ongeveer 45 minuten. Haal de kippenbouten uit de bouillon en pluk het vlees van de bouten.
- 2Snipper de ui en pers de tenen knoflook, smelt de boter en fruit de ui en knoflook hierin aan.
- 3Voeg de bloem toe en laat gaar bakken voor 2-3 minuten, voeg in 3 delen de bouillon toe, het is belangrijk dat na elke keer als je de bouillon toevoegt met een garde alles goed glad roert!
- 4Voeg de kip, bosui en doperwten toe en meng goed door, hak de verse basilicum en verse bieslook fijn en voeg dit toe.
- 5Breng op smaak met peper, zout en slagroom.
- 6Serveer de ragout met rijst, of met heerlijk stuk brood of ouderwets als vroeger in de pasteibakjes. Eet smakelijk!
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten