Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Roomboter25 g
- Kippenbouillon1 stuks
- Ui0.5 stuks
- Basilicum5 g
- Diepvries erwten75 g
- Knoflooktenen1 stuks
- Slagroom25 ml
- Bloem25 g
- Kippen bouten1 g
- Lente ui1 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Breng de bouillon aan de kook (ongeveer 750 ml voor 2 personen, 1 blokje per 0.5 liter) en pocheer de kippen bouten hierin gaar, dit duurt ongeveer 45 minuten. Haal de kippenbouten uit de bouillon en pluk het vlees van de bouten.
- 2Snipper de ui en pers de tenen knoflook, smelt de boter en fruit de ui en knoflook hierin aan.
- 3Voeg de bloem toe en laat gaar bakken voor 2-3 minuten, voeg in 3 delen de bouillon toe, het is belangrijk dat na elke keer als je de bouillon toevoegt met een garde alles goed glad roert!
- 4Voeg de kip, bosui en doperwten toe en meng goed door, hak de verse basilicum en verse bieslook fijn en voeg dit toe.
- 5Breng op smaak met peper, zout en slagroom.
- 6Serveer de ragout met rijst, of met heerlijk stuk brood of ouderwets als vroeger in de pasteibakjes. Eet smakelijk!