Kip
20 min
20 min

Lente ragout met kip

Net als vroeger, ouderwets lekkere ragout met kip. In een bladerdeeg bakje of varieer met rijst of een lekker stuk desembrood.
Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Roomboter
      25 g
    • Kippenbouillon
      stuks
    • Ui
      0.5 stuks
    • Basilicum
      g
    • Diepvries erwten
      75 g
    • Knoflooktenen
      stuks
    • Slagroom
      25 ml
    • Bloem
      25 g
    • Kippen bouten
      g
    • Lente ui
      stuks

    Keukengerei nodig?

    EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.

    Aan de slag

    • 1
      Breng de bouillon aan de kook (ongeveer 750 ml voor 2 personen, 1 blokje per 0.5 liter) en pocheer de kippen bouten hierin gaar, dit duurt ongeveer 45 minuten. Haal de kippenbouten uit de bouillon en pluk het vlees van de bouten.
    • 2
      Snipper de ui en pers de tenen knoflook, smelt de boter en fruit de ui en knoflook hierin aan.
    • 3
      Voeg de bloem toe en laat gaar bakken voor 2-3 minuten, voeg in 3 delen de bouillon toe, het is belangrijk dat na elke keer als je de bouillon toevoegt met een garde alles goed glad roert!
    • 4
      Voeg de kip, bosui en doperwten toe en meng goed door, hak de verse basilicum en verse bieslook fijn en voeg dit toe.
    • 5
      Breng op smaak met peper, zout en slagroom.
    • 6
      Serveer de ragout met rijst, of met heerlijk stuk brood of ouderwets als vroeger in de pasteibakjes. Eet smakelijk!

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten