Pizza
10 min
30 min

Maak je eigen top pizza saus zonder pakjes en zakjes

Wil je een top pizzasaus maken? Begin dan met de beste tomaten en kruiden die je kunt vinden. Het geheim zit 'm in de mix van smaken: een beetje zoet, een beetje kruidig, precies hoe jij het lekker vindt.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Tomatenblokjes of geplette verse tomaten
      400 g
    • Knoflook, fijngehakt
      teentje
    • Kleine ui, gesnipperd
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Gedroogde oregano
      theelepel
    • Ggedroogde basilicum
      theelepel
    • Zout en peper, gewoon op gevoel
    • Ssuiker (als je de saus wat minder zuur wilt maken)
      theelepel
    • Een snufje rode pepervlokken (voor als je van spicy houdt)

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Gooi de olijfolie in een pan en zet 'm op middelhoog vuur. Doe de knoflook en ui erin. Bak ze tot de ui glazig is en de knoflook lekker ruikt, maar let op dat het niet aanbrandt, zo'n 2-3 minuutjes.
    • 2
      Doe de tomaten, oregano, basilicum, een snufje zout en peper in de pan. Als je van een beetje zoet houdt, doe er dan wat suiker bij. En als je zin hebt in spicy, dan kan de peper er nu ook bij.
    • 3
      Zet het vuur lager zodra het begint te koken en laat het lekker sudderen. Af en toe even roeren. Laat het zo'n 20-30 minuten doen, of tot het de dikte heeft die jij wilt. Hoe langer het op staat, hoe beter de smaken zich ontwikkelen.
    • 4
      Check of de saus goed op smaak is en tweak het met wat extra zout, peper of kruiden als dat nodig is. Voor een gladde saus kun je 'm even met de staafmixer of in de blender doen.
    • 5
      Laat de saus afkoelen voordat je hem op je pizzadeeg doet. Heb je saus over? Die kun je makkelijk een week in de koelkast bewaren of invriezen voor een volgende keer.

Wil je een top pizzasaus maken? Begin dan met de beste tomaten en kruiden die je kunt vinden. Het geheim zit 'm in de mix van smaken: een beetje zoet, een beetje kruidig, precies hoe jij het lekker vindt.

Wees niet bang om een beetje te experimenteren met de kruiden, en verse kruiden aan het eind geven altijd een lekkere kick. Goede ingrediënten zijn het halve werk, dus zorg dat je kwaliteitsspullen in huis haalt. Dan wordt jouw pizza gegarandeerd een hit!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten