Kip
10 min
20 min

Maaltijd salade met gekookte kip

Deze maaltijdsalade met gekookte kipfilet, krulsla, venkel en kappertjes is een perfecte combinatie van smaken en texturen die zowel voedzaam als heerlijk is. De malse kipfilet vormt de basis van deze salade,

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      stuks
    • Krulsla
      100 g
    • Venkel
      stuks
    • Kappertjes
      eetlepel
    • Parmezaanse kaas
      50 g
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Witte wijnazijn
      eetlepel
    • Dijon mosterd
      theelepel
    • Knoflook
      teentje
    • Zout en peper naar smaak
    • Citroen
      stuks
    • Cherrytomaat

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de kipfilets gedurende 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Haal de kipfilets uit het water en laat ze afkoelen. Snijd de afgekoelde kipfilets in dunne plakjes.
    • 2
      Snijd de venkelknol in dunne plakjes. Om de venkel extra knapperig te maken, kun je de plakjes even in ijswater leggen en daarna goed afdrogen.
    • 3
      Meng in een kom de olijfolie, witte wijnazijn, Dijonmosterd, fijngehakte knoflook, zout en peper. Klop alles goed door elkaar tot je een gladde dressing hebt.
    • 4
      Verdeel de plakjes gekookte kipfilet over twee borden. Leg daarover de dunne plakjes venkel en strooi de kappertjes eroverheen. Voeg de krulsla toe bovenop de kip en venkel.
    • 5
      Besprenkel de salade met de dressing en strooi de geraspte Parmezaanse kaas eroverheen. Garneer met partjes citroen aan de zijkant van het bord voor extra frisheid.
    • 6
      Optioneel in kwarten gesneden cherrytomaten als garnering rondom de salade

Deze maaltijdsalade met gekookte kipfilet, krulsla, venkel en kappertjes is een perfecte combinatie van smaken en texturen die zowel voedzaam als heerlijk is. De malse kipfilet vormt de basis van deze salade, terwijl de knapperige venkel en pittige kappertjes een verrassende twist toevoegen. De frisse krulsla zorgt voor een aangename bite en de huisgemaakte dressing brengt alles samen. Deze salade is ideaal voor een lichte lunch of een diner.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten