Marokkaans
15 min
15 min

Marokkaanse Barbots met gehakt

Een "barbot" is een term die vaak wordt gebruikt om een gevuld Marokkaans broodje aan te duiden. De broodjes worden meestal gemaakt door broodje open te snijden en te vullen met allerlei soorten vullingen, zoals vlees, groenten, kruiden en sauzen.
Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Marokkaans brood
      stuks
    • Half om half gehakt
      250 g
    • Ui fijngehakt
      stuks
    • Paprika fijngesneden
      stuks
    • Knoflook fijngesneden
      teentje
    • Paprikapoeder
      0.5 theelepel
    • Komijnpoeder
      0.5 theelepel
    • Korianderpoeder
      0.5 theelepel
    • Cayennepeper
      0.25 theelepel
    • Peper naar smaak
    • Zout naar smaak
    • Verse gehakte peterselie voor garnering
    • Olijfolie

    Keukengerei nodig?

    EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.

    Aan de slag

    • 1
      Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op matig vuur. Voeg de ui, paprika en knoflook toe en bak tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
    • 2
      Voeg het gehakt toe en bak het rul en gaar.
    • 3
      Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en cayennepeper toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak alles samen en meng goed.
    • 4
      Snijd het Marokkaanse brood doormidden of in kwarten om zakjes te maken waarin je de vulling kunt stoppen.
    • 5
      Vul de zakjes brood met een lepel van het gehaktmengsel. Bestrooi met verse gehakte peterselie.
    • 6
      Verhit een grillpan of koekenpan met een beetje olijfolie op middelhoog vuur.
    • 7
      Leg de gevulde broodjes in de pan en druk ze lichtjes aan met een spatel. Bak aan beide zijden tot het brood knapperig en goudbruin is en de vulling warm is.
    • 8
      Haal de gevulde barbot uit de pan en serveer ze warm.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten