Personen
-
+
Ingrediënten
- Knoflook3 stuks
- Peterselie10 g
- Olijfolie2 ml
- Ei1 stuks
- Honing1 ml
- Tomatenpuree1 ml
- Witte Wijn3 ml
- Cherry tomaat250 g
- Gemalen Komijn2 eetlepel
- Rode ui1 stuks
- Verse Koriander10 g
- Verse munt1 bosje
- Kaneelpoeder1 theelepel
- Korianderpoeder1 theelepel
- Zeezout0.5 theelepel
- Zwarte peper0.5 theelepel
- Runder- of Lamsgehakt500 g
- Paneermeel5 eetlepel
- Chilipoeder0.25 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd 2 tenen knoflook heel fijn of pers uit en meng de kruiden (komijnpoeder, zout, peper, korianderpoeder, kaneelpoeder en chilipoeder) door elkaar. Voeg de helft van de kruiden met de knoflook toe aan het gehakt. Voeg het ei en de paneermeel toe en kneed alles goed door.
- 2Rol kleine balletjes van het gehakt ter grootte van 1,5 cm. Verhit 2 eetlepels kcal olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Snijd ondertussen de ui fijn en pers de laatste teen knoflook uit of snijd heel fijn.
- 3Snijd de kersentomaatjes in vieren. Als de gehaktballetjes bruin zijn, voeg je de ui en knoflook toe. Laat de ui en knoflook zachtjes fruiten tot ze wat zachter zijn.Voeg dan de tomatenpuree en de in e stukken gesneden kersentomaatjes toe en 2 eetlepels witte wijn. Vul het blikje waarin de tomatenpuree zat met water en voeg dit eveneens toe. Doe de honing en de rest van de kruiden erbij en roer voorzichtig door. Doe een deksel op de pan en laat e.e.a. zachtjes gedurende een kwartiertje pruttelen.
- 4Serveer deze Marokkaanse gehaktballetjes bijvoorbeeld met couscous / tabouleh en pittige watermeloensalsa of gewoon lekker als borrelhap met wat stokbrood of Turks brood en humus!