Gehakt
15 min
15 min

Marokkaanse gehaktballetjes

Deze Marokkaanse gehaktballetjes smaken heerlijk zomers en combineren heel erg goed met groente couscous en pittige watermeloensalsa.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Knoflook
      stuks
    • Peterselie
      10 g
    • Olijfolie
      ml
    • Ei
      stuks
    • Honing
      ml
    • Tomatenpuree
      ml
    • Witte Wijn
      ml
    • Cherry tomaat
      250 g
    • Gemalen Komijn
      eetlepel
    • Rode ui
      stuks
    • Verse Koriander
      10 g
    • Verse munt
      bosje
    • Kaneelpoeder
      theelepel
    • Korianderpoeder
      theelepel
    • Zeezout
      0.5 theelepel
    • Zwarte peper
      0.5 theelepel
    • Runder- of Lamsgehakt
      500 g
    • Paneermeel
      eetlepel
    • Chilipoeder
      0.25 theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd 2 tenen knoflook heel fijn of pers uit en meng de kruiden (komijnpoeder, zout, peper, korianderpoeder, kaneelpoeder en chilipoeder) door elkaar. Voeg de helft van de kruiden met de knoflook toe aan het gehakt. Voeg het ei en de paneermeel toe en kneed alles goed door.
    • 2
      Rol kleine balletjes van het gehakt ter grootte van 1,5 cm. Verhit 2 eetlepels kcal olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Snijd ondertussen de ui fijn en pers de laatste teen knoflook uit of snijd heel fijn.
    • 3
      Snijd de kersentomaatjes in vieren. Als de gehaktballetjes bruin zijn, voeg je de ui en knoflook toe. Laat de ui en knoflook zachtjes fruiten tot ze wat zachter zijn.Voeg dan de tomatenpuree en de in e stukken gesneden kersentomaatjes toe en 2 eetlepels witte wijn. Vul het blikje waarin de tomatenpuree zat met water en voeg dit eveneens toe. Doe de honing en de rest van de kruiden erbij en roer voorzichtig door. Doe een deksel op de pan en laat e.e.a. zachtjes gedurende een kwartiertje pruttelen.
    • 4
      Serveer deze Marokkaanse gehaktballetjes bijvoorbeeld met couscous / tabouleh en pittige watermeloensalsa of gewoon lekker als borrelhap met wat stokbrood of Turks brood en humus!
2025 © Eerlijk Eten