Personen
-
+
Ingrediënten
- Rundergehakt500 g
- Panco, paneermeel of beschuitkruim5 eetlepel
- Ei1 stuks
- Knoflook3 teentje
- Rode ui1 stuks
- Verse Munt5 g
- Peterselie10 g
- Koriander10 g
- Honing1 eetlepel
- Witte wijn2 eetlepel
- Kersentomaat250 g
- Tomatenpuree40 g
- Olijfolie2 teentje
- Zwarte Peper0.5 theelepel
- Fijn zeezout0.5 theelepel
- Chilipoeder0.25 theelepel
- Korianderpoeder1 theelepel
- Komijnpoeder2 theelepel
- Kaneelpoeder1 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd 2 tenen knoflook heel fijn of pers uit en meng de kruiden (komijnpoeder, zout, peper, korianderpoeder, kaneelpoeder en chilipoeder) door elkaar.
- 2Voeg de helft van de kruiden met de knoflook toe aan het gehakt.
- 3Voeg het ei en de panco toe en kneed alles goed door.
- 4Rol kleine balletjes van het gehakt ter grootte van 1,5 cm.
- 5Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
- 6Snijd ondertussen de ui fijn en pers de laatste teen knoflook uit of snijd heel fijn.
- 7Snijd de kersentomaatjes in vieren.
- 8Als de gehaktballetjes bruin zijn, voeg je de ui en knoflook toe. Laat de ui en knoflook zachtjes fruiten tot ze wat zachter zijn. Voeg dan de tomatenpuree en de in stukken gesneden kersentomaatjes toe en 2 eetlepels witte wijn.
- 9Vul het blikje waarin de tomatenpuree zat met water en voeg dit eveneens toe.
- 10Doe de honing en de rest van de kruiden erbij en roer voorzichtig door.
- 11Doe een deksel op de pan en laat e.e.a. zachtjes gedurende een kwartiertje pruttelen.
- 12Serveer deze Marokkaanse gehaktballetjes met groente couscous en pittige watermeloensalsa of gewoon lekker als borrelhap met wat stokbrood of libanees brood.
Deze Marokkaanse gehaktballetjes smaken heerlijk zomers en combineren heel erg goed met groente couscous en pittige watermeloensalsa.
