Vlees
10 min
20 min

Marokkaanse gehaktballetjes met Libanees brood

Marokkaanse gehaktballetjes smaken heerlijk zomers en combineren heel erg goed met groente couscous en pittige watermeloensalsa.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rundergehakt
      500 g
    • Panco, paneermeel of beschuitkruim
      eetlepel
    • Ei
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Rode ui
      stuks
    • Verse Munt
      g
    • Peterselie
      10 g
    • Koriander
      10 g
    • Honing
      eetlepel
    • Witte wijn
      eetlepel
    • Kersentomaat
      250 g
    • Tomatenpuree
      40 g
    • Olijfolie
      teentje
    • Zwarte Peper
      0.5 theelepel
    • Fijn zeezout
      0.5 theelepel
    • Chilipoeder
      0.25 theelepel
    • Korianderpoeder
      theelepel
    • Komijnpoeder
      theelepel
    • Kaneelpoeder
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd 2 tenen knoflook heel fijn of pers uit en meng de kruiden (komijnpoeder, zout, peper, korianderpoeder, kaneelpoeder en chilipoeder) door elkaar.
    • 2
      Voeg de helft van de kruiden met de knoflook toe aan het gehakt.
    • 3
      Voeg het ei en de panco toe en kneed alles goed door.
    • 4
      Rol kleine balletjes van het gehakt ter grootte van 1,5 cm.
    • 5
      Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
    • 6
      Snijd ondertussen de ui fijn en pers de laatste teen knoflook uit of snijd heel fijn.
    • 7
      Snijd de kersentomaatjes in vieren.
    • 8
      Als de gehaktballetjes bruin zijn, voeg je de ui en knoflook toe. Laat de ui en knoflook zachtjes fruiten tot ze wat zachter zijn. Voeg dan de tomatenpuree en de in stukken gesneden kersentomaatjes toe en 2 eetlepels witte wijn.
    • 9
      Vul het blikje waarin de tomatenpuree zat met water en voeg dit eveneens toe.
    • 10
      Doe de honing en de rest van de kruiden erbij en roer voorzichtig door.
    • 11
      Doe een deksel op de pan en laat e.e.a. zachtjes gedurende een kwartiertje pruttelen.
    • 12
      Serveer deze Marokkaanse gehaktballetjes met groente couscous en pittige watermeloensalsa of gewoon lekker als borrelhap met wat stokbrood of libanees brood.

Deze Marokkaanse gehaktballetjes smaken heerlijk zomers en combineren heel erg goed met groente couscous en pittige watermeloensalsa.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten