Personen
-
+
Ingrediënten
- middelgrote rijpe peren, geschild en in kwarten4 stuks
- lamsvlees, in blokjes500 g
- middelgrote uien, fijngesneden2 stuks
- knoflook, fijngehakt3 teentje
- grote wortels, in plakjes2 stuks
- courgette, in plakjes1 stuks
- kikkererwten (uit blik, uitgelekt)400 g
- olijfolie2 eetlepel
- gemalen komijn1 theelepel
- gemalen koriander1 theelepel
- kaneel0.5 theelepel
- gemberpoeder0.25 theelepel
- kurkuma0.25 theelepel
- cayennepeper0.25 theelepel
- zout en zwarte peper naar smaak
- runder- of groentebouillon750 ml
- amandelen, geroosterd en gehakt (voor garnering
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de uien, knoflook, wortels en courgette zoals aangegeven. Schil en snijd de peren in kwarten.
- 2Verhit de olijfolie in een tajine of grote stoofpot op middelhoog vuur. Voeg de lamsvleesblokjes toe en bak ze tot ze aan alle kanten bruin zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- 3Voeg de uien en knoflook toe aan het vlees en bak tot de uien zacht zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg dan de wortels en courgette toe en bak nog eens 2 minuten.
- 4Strooi komijn, koriander, kaneel, gember, kurkuma, cayennepeper, zout en peper over het vlees en de groenten. Roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de bouillon toe.
- 5Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, dek de tajine of pot af en laat het geheel ongeveer 1 uur zachtjes stoven, tot het vlees mals is.
- 6Voeg de peren en kikkererwten toe aan de tajine. Dek af en laat nog 15-20 minuten sudderen, tot de peren zacht zijn maar niet uit elkaar vallen.
- 7Garneer met verse koriander en gehakte amandelen. Serveer warm, eventueel met couscous of brood.
- 8OF BEREID HET IN DE SLOWCOOKER:
- 9Hoewel dit niet noodzakelijk is voor een slowcooker, kan het bruinen van het lamsvlees in een pan voor extra smaak zorgen. Als je ervoor kiest om dit te doen, bruin dan het vlees met een beetje olie op middelhoog vuur en transfer het daarna naar de slowcooker.
- 10Voeg de gesneden uien, knoflook, wortels, courgette, en alle specerijen toe aan het vlees in de slowcooker.
- 11Giet de bouillon over de ingrediënten in de slowcooker. Zorg ervoor dat de ingrediënten grotendeels ondergedompeld zijn, maar het is niet nodig om ze volledig te bedekken, aangezien de slowcooker minder vocht laat verdampen.
- 12Dek de slowcooker af en stel deze in op 'laag' voor ongeveer 6-8 uur of op 'hoog' voor ongeveer 3-4 uur.
- 13Voeg ongeveer 1 uur voordat de kooktijd voorbij is, de peren en kikkererwten toe. Dit is om te voorkomen dat ze te zacht worden.
- 14Eenmaal klaar, garneer met verse koriander en gehakte amandelen. Serveer met couscous of brood.