Vlees
10 min
80 min

Marokkaanse peren- en lamsschotel in een Tajine of je slow cooker

Marokkaanse Peren Tajine

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • middelgrote rijpe peren, geschild en in kwarten
      stuks
    • lamsvlees, in blokjes
      500 g
    • middelgrote uien, fijngesneden
      stuks
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • grote wortels, in plakjes
      stuks
    • courgette, in plakjes
      stuks
    • kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
      400 g
    • olijfolie
      eetlepel
    • gemalen komijn
      theelepel
    • gemalen koriander
      theelepel
    • kaneel
      0.5 theelepel
    • gemberpoeder
      0.25 theelepel
    • kurkuma
      0.25 theelepel
    • cayennepeper
      0.25 theelepel
    • zout en zwarte peper naar smaak
    • runder- of groentebouillon
      750 ml
    • amandelen, geroosterd en gehakt (voor garnering

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de uien, knoflook, wortels en courgette zoals aangegeven. Schil en snijd de peren in kwarten.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een tajine of grote stoofpot op middelhoog vuur. Voeg de lamsvleesblokjes toe en bak ze tot ze aan alle kanten bruin zijn, ongeveer 5-7 minuten.
    • 3
      Voeg de uien en knoflook toe aan het vlees en bak tot de uien zacht zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg dan de wortels en courgette toe en bak nog eens 2 minuten.
    • 4
      Strooi komijn, koriander, kaneel, gember, kurkuma, cayennepeper, zout en peper over het vlees en de groenten. Roer goed door elkaar. Voeg vervolgens de bouillon toe.
    • 5
      Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag, dek de tajine of pot af en laat het geheel ongeveer 1 uur zachtjes stoven, tot het vlees mals is.
    • 6
      Voeg de peren en kikkererwten toe aan de tajine. Dek af en laat nog 15-20 minuten sudderen, tot de peren zacht zijn maar niet uit elkaar vallen.
    • 7
      Garneer met verse koriander en gehakte amandelen. Serveer warm, eventueel met couscous of brood.
    • 8
      OF BEREID HET IN DE SLOWCOOKER:
    • 9
      Hoewel dit niet noodzakelijk is voor een slowcooker, kan het bruinen van het lamsvlees in een pan voor extra smaak zorgen. Als je ervoor kiest om dit te doen, bruin dan het vlees met een beetje olie op middelhoog vuur en transfer het daarna naar de slowcooker.
    • 10
      Voeg de gesneden uien, knoflook, wortels, courgette, en alle specerijen toe aan het vlees in de slowcooker.
    • 11
      Giet de bouillon over de ingrediënten in de slowcooker. Zorg ervoor dat de ingrediënten grotendeels ondergedompeld zijn, maar het is niet nodig om ze volledig te bedekken, aangezien de slowcooker minder vocht laat verdampen.
    • 12
      Dek de slowcooker af en stel deze in op 'laag' voor ongeveer 6-8 uur of op 'hoog' voor ongeveer 3-4 uur.
    • 13
      Voeg ongeveer 1 uur voordat de kooktijd voorbij is, de peren en kikkererwten toe. Dit is om te voorkomen dat ze te zacht worden.
    • 14
      Eenmaal klaar, garneer met verse koriander en gehakte amandelen. Serveer met couscous of brood.
2025 © Eerlijk Eten