Ingrediënten
- Rode paprika (of courgette)2 stuks
- Venkel2 stuks
- Ui1 stuks
- Knoflook3 tenen
- Ricotta250 g
- Walnoten50 g
- Passata (gezeefde tomaten)200 ml
- Tomatenpuree1 eetlepel
- Verse rode peper1 stuks
- Peterselie1 handvol
- Venkelloof1 paar takjes
- Gemalen zeezout en pepernaar smaak
- Olijfolie5 eetlepels
- Marsala2 eetlepels
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 180 graden.
- 2Halveer de venkel overlangs en verwijder de houtachtige kern. Snijd het loof eraf en bewaard. Kook de venkelhelften 8 minuten in een pan met kokend water. Giet ze af en dep ze droog. Halveer de paprika’s of courgette en verwijder de zaadlijsten.
- 3Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Bak tot ze glazig worden en voeg dan de knoflook toe en bak even een minuutje mee. Voeg de passata, tomatenpuree, fijn gesneden rode peper en marsala toe en breng op smaak met een snufje zout en peper. Laat een minuutje vijf sudderen.
- 4Roer de ricotta los. Hak de walnoten fijn en roer er ook door. Breng op smaak met zout en peper en roer de fijngehakte peterselie erdoor.
- 5Verdeel het ricottamengsel over de paprika’s of courgette. Snijd de halve venkel op maat zodat ze in de halve paprika’s passen en ingeval je courgette gebruikt, hak je de venkel fijn en strooi je het over het ricottamengsel en druk je het een beetje aan.
- 6Vet een ruime ovenschaal in met de resterende olie, giet de saus in de schaal en verdeel de gevulde paprika’s of courgette over de schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het gerecht gedurende 30 minuten inde oven.
- 7Zet vervolgens nog even vijf minuten onder de gril. Snijd de paprika’s voor het uitserveren doormidden of in vier stukken (doe hetzelfde bij de courgette), strooi er wat venkelloof over en serveer uit in een mooie grote schaal.
Deze met venkel gevulde paprika is een smaakvol ‘simpel’ groente gerecht uit Toscane. Het is ook makkelijk een dag van te voren te maken om het vervolgens af te bakken als je het wil eten. Mocht je niet van paprika houden kan je deze makkelijk vervangen door een Courgette, alleen snijdt je dan de venkel in kleine stukjes ipv plakken.
De Toscaanse keuken staat bekend om zijn eenvoudige, seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten. Gevulde groenten zijn vaak een onderdeel van de Italiaanse keuken in het algemeen en de Toscaanse keuken is daarop geen uitzondering. Venkel wordt ook vaak gebruikt in de Toscaanse keuken vanwege zijn unieke anijsachtige smaak en zijn veelzijdigheid in een verscheidenheid van gerechten. Dit is ook een recept wat heel goed bij je vis past.
Dit makkelijke recept kan je maken met paprika's of courgettes. Je kan heel simpel een vulling maken die bestaat uit o.a. gehakte venkel of uien, knoflook, broodkruimels, gehakt en eventueel andere ingrediënten zoals kaas of vlees. Je kan dus met de vulling spelen zoals je wil.
Dit recept is goed voor 4-8 personen.
