Risotto
10 min
30 min

Miner's Lettuce, het veelzijdige winterpostelein

Winterpostelein heeft ronde, sappige bladeren en kleine witte bloemen, en is in staat om te groeien in koude temperaturen, waardoor het een populaire keuze is voor winterse groentetuinen. Het is rijk aan vitamine C en het heeft een milde smaak.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Winterpostelein heeft ronde, sappige bladeren en kleine witte bloemen, en is in staat om te groeien in koude temperaturen, waardoor het een populaire keuze is voor winterse groentetuinen. Het is rijk aan vitamine C en andere voedingsstoffen, en het heeft een milde, licht nootachtige smaak.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Arborio rijst
      300 g
    • winterpostelein, grondig gewassen en fijngehakt
      bosje
    • ui, fijngehakt
      stuks
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • groentebouillon, warm
      liter
    • droge witte wijn
      200 ml
    • Parmezaanse kaas, geraspt
      60 g
    • olijfolie
      eetlepel
    • boter
      50 g
    • Zout en peper naar smaak
    • citroensap of citroenschil voor extra frisheid (optioneel)

    Keukengerei nodig?

    EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.

    Aan de slag

    • 1
      Zorg ervoor dat alle ingrediënten gesneden en afgemeten zijn voordat je begint met koken. Dit maakt het bereidingsproces soepeler.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en fruit ze in 3-5 minuten tot ze zacht en glazig zijn.
    • 3
      Voeg de Arborio rijst toe aan de pan en roer goed door zodat alle korrels bedekt zijn met de olie. Bak dit 1-2 minuten tot de randen van de rijstkorrels doorschijnend worden.
    • 4
      Giet de droge witte wijn in de pan en roer constant tot de wijn volledig is opgenomen door de rijst.
    • 5
      Voeg een soeplepel warme groentebouillon toe aan de rijst en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit proces, soeplepel voor soeplepel, totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 18-20 minuten.
    • 6
      Wanneer je de laatste soeplepel bouillon toevoegt, voeg dan ook de fijngehakte winterpostelein toe. Roer goed door en laat de postelein slinken.
    • 7
      Zodra de rijst gaar is en alle bouillon is opgenomen, haal je de pan van het vuur. Voeg de boter en de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel een beetje citroensap of geraspte citroenschil toe voor een frisse touch.
    • 8
      Verdeel de risotto over vier borden en serveer direct. Eventueel kun je nog wat extra Parmezaanse kaas erover strooien.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten