Kip
30 min
45 min

Nashville Hot Chicken

Dit gerecht wordt toegeschreven aan Thornton Prince. Volgens de roddels was het oorspronkelijke recept een wraakactie van een vriendin die zijn ontbijt extra pittig maakte om hem te straffen, maar Prince vond het zo lekker dat hij het recept verfijnde
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Nashville Hot Chicken is een pittig, gebakken kipgerecht dat zijn oorsprong vindt in Nashville, Tennessee. Het gerecht wordt toegeschreven aan Thornton Prince, een man die beroemd werd om zijn pittige kip. Volgens de roddels was het oorspronkelijke recept een wraakactie van een vriendin die zijn ontbijt extra pittig maakte om hem te straffen, maar Prince vond het zo lekker dat hij het recept verfijnde en zijn eigen restaurant in 1945, Prince's Hot Chicken Shack, opende.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kippenbout
      stuks
    • Karnemelk
      240 ml
    • Ei
      stuks
    • Bloem
      120 g
    • Zout
      theelepel
    • Zwarte Peper
      theelepel
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Knoflookpoeder
      theelepel
    • Plantaardige olie
    • Frituurolie
    • Cayennepeper
      eetlepel
    • Bruine suiker
      0.5 theelepel
    • Witte kool
      150 g
    • Wortel
      stuks
    • Mayonaise
      eetlepel
    • Appelcider azijn
      eetlepel
    • Suiker
      theelepel
    • Wit brood
      sneetjes
    • Boter
    • Augurk (voor de garnering)

    Keukengerei nodig?

    EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.

    Aan de slag

    • 1
      Meng de karnemelk en het ei in een kom. Voeg de kippenbouten toe en laat minstens 30 minuten (bij voorkeur een paar uur) marineren in de koelkast.
    • 2
      Meng de bloem, zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder in een ondiepe schaal.
    • 3
      Haal de kippenbouten uit de marinade en wentel ze door het bloemmengsel tot ze volledig bedekt zijn.
    • 4
      Verhit de olie in een diepe pan tot 175°C. Frituur de kippenbouten goudbruin en gaar, ongeveer 12-15 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
    • 5
      Meng in een kom de cayennepeper, bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout.
    • 6
      Voeg 120 ml van de hete frituurolie toe en roer goed door. Smeer de saus over de gefrituurde kip met een kwast.
    • 7
      Meng de fijngesneden kool en geraspte wortel in een kom.
    • 8
      Voeg de mayonaise, appelciderazijn, suiker, zout en peper toe. Meng goed en laat de smaken minstens 15 minuten intrekken.
    • 9
      Besmeer de sneetjes brood licht met boter aan beide zijden.
    • 10
      Grill het brood in een broodrooster of koekenpan tot beide zijden goudbruin en knapperig zijn.
    • 11
      Leg een kippenbout op een sneetje gegrild brood, voeg wat augurken toe en dek af met een tweede sneetje brood.
    • 12
      Serveer de sandwich met een royale portie coleslaw aan de zijkant.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten