Kip
30 min
45 min
Nashville Hot Chicken

Dit gerecht wordt toegeschreven aan Thornton Prince. Volgens de roddels was het oorspronkelijke recept een wraakactie van een vriendin die zijn ontbijt extra pittig maakte om hem te straffen, maar Prince vond het zo lekker dat hij het recept verfijnde
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kippenbout2 stuks
- Karnemelk240 ml
- Ei1 stuks
- Bloem120 g
- Zout1 theelepel
- Zwarte Peper1 theelepel
- Paprikapoeder1 theelepel
- Knoflookpoeder1 theelepel
- Plantaardige olie
- Frituurolie
- Cayennepeper1 eetlepel
- Bruine suiker0.5 theelepel
- Witte kool150 g
- Wortel1 stuks
- Mayonaise2 eetlepel
- Appelcider azijn1 eetlepel
- Suiker1 theelepel
- Wit brood4 sneetjes
- Boter
- Augurk (voor de garnering)
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng de karnemelk en het ei in een kom. Voeg de kippenbouten toe en laat minstens 30 minuten (bij voorkeur een paar uur) marineren in de koelkast.
- 2Meng de bloem, zout, peper, paprikapoeder en knoflookpoeder in een ondiepe schaal.
- 3Haal de kippenbouten uit de marinade en wentel ze door het bloemmengsel tot ze volledig bedekt zijn.
- 4Verhit de olie in een diepe pan tot 175°C. Frituur de kippenbouten goudbruin en gaar, ongeveer 12-15 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.
- 5Meng in een kom de cayennepeper, bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout.
- 6Voeg 120 ml van de hete frituurolie toe en roer goed door. Smeer de saus over de gefrituurde kip met een kwast.
- 7Meng de fijngesneden kool en geraspte wortel in een kom.
- 8Voeg de mayonaise, appelciderazijn, suiker, zout en peper toe. Meng goed en laat de smaken minstens 15 minuten intrekken.
- 9Besmeer de sneetjes brood licht met boter aan beide zijden.
- 10Grill het brood in een broodrooster of koekenpan tot beide zijden goudbruin en knapperig zijn.
- 11Leg een kippenbout op een sneetje gegrild brood, voeg wat augurken toe en dek af met een tweede sneetje brood.
- 12Serveer de sandwich met een royale portie coleslaw aan de zijkant.
Nashville Hot Chicken is een pittig, gebakken kipgerecht dat zijn oorsprong vindt in Nashville, Tennessee. Het gerecht wordt toegeschreven aan Thornton Prince, een man die beroemd werd om zijn pittige kip. Volgens de roddels was het oorspronkelijke recept een wraakactie van een vriendin die zijn ontbijt extra pittig maakte om hem te straffen, maar Prince vond het zo lekker dat hij het recept verfijnde en zijn eigen restaurant in 1945, Prince's Hot Chicken Shack, opende.
