Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Snijbonen50 g
- Knoflook1 stuks
- Gebakken uitjes10 g
- Ketjap manis10 ml
- Sojasaus10 ml
- Olijfolie10 ml
- Nasi kruiden1 snufje
- Ei1 stuks
- Prei1 stuks
- Wortel25 g
- Kippendijfilet150 g
- Wilde rijst75 g
- Courgette1 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Doe de wilde rijst in een pan en voeg dezelfde hoeveelheid water toe.
- 2Voeg zout toe en breng aan de kook, Wilde rijst moet langer koken dan normale rijst dus doe dit op tijd.
- 3Proef na 20 minuten koken regelmatig of de rijst al gaar is. Als het water verdampt is voeg dan meer water toe.
- 4Wanneer de wilde rijst gaar is giet het overtollige water weg en leg de rijst op een bord zodat hij goed kan droog stomen.
- 5Snipper nu je uitje, prei en knoflook, snijd de courgette in de lengte in 4 kwarten en verwijder de zaadlijst. (het midden van de courgette)
- 6Snijd de courgette nu in dunne plakjes en snijd de snijbonen in de zelfde dikte.
- 7Snijd de kippen dijen in blokjes en bak in een wok of diepe koekenpan.
- 8Voeg vervolgens de ui, knoflook, prei, wortel en snijbonen toe.
- 9Kluts in een kommetje de 2 eieren los en voeg dit bij je kip.
- 10Roer goed snel door zodat je kleine stukjes ei tussen je groente en kip hebt.
- 11Voeg nu de courgette toe en bak gedurende 3 minuten.
- 12Voeg nu de nasi kruiden toe en laat dit 1 minuut mee bakken tot dat je de kruides begint te ruiken.
- 13Voeg nu de rijst toe en breng verder op smaak met ketjap, soja saus, zout en peper. (TIP! Voeg de ketjap en soja saus langs de rand van de pan toe, zo verdampt het eerste deel vocht al en verdeelt het zich makkelijker.
- 14Bak de nasi tot het vocht verdampt is en de rijst weer begint te bakken.
- 15Opscheppen in diepe borden en besprenkelen met gebakken uitjes.
- 16Eet smakelijk! Variatie Tip : voeg eens nasi trafasie toe in plaats van nasi kruiden voor een authentieke smaak.