Rijst
20 min
30 min

Nasi met wilde rijst, kippendijen en knapperige groenten

Ontdek deze heerlijke nasi van wilde rijst met kippendijfilet en verse groenten!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Snijbonen
      50 g
    • Knoflook
      stuks
    • Gebakken uitjes
      10 g
    • Ketjap manis
      10 ml
    • Sojasaus
      10 ml
    • Olijfolie
      10 ml
    • Nasi kruiden
      snufje
    • Ei
      stuks
    • Prei
      stuks
    • Wortel
      25 g
    • Kippendijfilet
      150 g
    • Wilde rijst
      75 g
    • Courgette
      stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Doe de wilde rijst in een pan en voeg dezelfde hoeveelheid water toe.
    • 2
      Voeg zout toe en breng aan de kook, Wilde rijst moet langer koken dan normale rijst dus doe dit op tijd.
    • 3
      Proef na 20 minuten koken regelmatig of de rijst al gaar is. Als het water verdampt is voeg dan meer water toe.
    • 4
      Wanneer de wilde rijst gaar is giet het overtollige water weg en leg de rijst op een bord zodat hij goed kan droog stomen.
    • 5
      Snipper nu je uitje, prei en knoflook, snijd de courgette in de lengte in 4 kwarten en verwijder de zaadlijst. (het midden van de courgette)
    • 6
      Snijd de courgette nu in dunne plakjes en snijd de snijbonen in de zelfde dikte.
    • 7
      Snijd de kippen dijen in blokjes en bak in een wok of diepe koekenpan.
    • 8
      Voeg vervolgens de ui, knoflook, prei, wortel en snijbonen toe.
    • 9
      Kluts in een kommetje de 2 eieren los en voeg dit bij je kip.
    • 10
      Roer goed snel door zodat je kleine stukjes ei tussen je groente en kip hebt.
    • 11
      Voeg nu de courgette toe en bak gedurende 3 minuten.
    • 12
      Voeg nu de nasi kruiden toe en laat dit 1 minuut mee bakken tot dat je de kruides begint te ruiken.
    • 13
      Voeg nu de rijst toe en breng verder op smaak met ketjap, soja saus, zout en peper. (TIP! Voeg de ketjap en soja saus langs de rand van de pan toe, zo verdampt het eerste deel vocht al en verdeelt het zich makkelijker.
    • 14
      Bak de nasi tot het vocht verdampt is en de rijst weer begint te bakken.
    • 15
      Opscheppen in diepe borden en besprenkelen met gebakken uitjes.
    • 16
      Eet smakelijk! Variatie Tip : voeg eens nasi trafasie toe in plaats van nasi kruiden voor een authentieke smaak.
2025 © Eerlijk Eten