Nasi Rendang
Rendang is een specifiek soort stoofpot die oorspronkelijk uit Indonesië komt. Het wordt meestal gemaakt van rundvlees (of soms kip) en gekookt in kokosmelk en een mengsel van citroengras, galangawortel, knoflook, kurkuma en vele andere specerijen.
Scroll direct naar recept
Nasi rendang is eigenlijk een heerlijk en vullende combinatie van twee verschillende gerechten die hun oorsprong vinden in de Indonesische keuken. "Nasi" betekent rijst in het Indonesisch en Maleisisch, en het betekend een gerecht van gebakken of gekookte rijst met verschillende toevoegingen zoals groenten, eieren en vlees.
Rendang is een specifiek soort stoofpot die oorspronkelijk uit West-Sumatra, Indonesië komt. Het wordt meestal gemaakt van rundvlees (of soms kip) en gekookt in kokosmelk en een mengsel van citroengras, galangawortel, knoflook, kurkuma en vele andere specerijen.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- runderriblappen, in blokjes gesneden500 g
- kokosmelk400 ml
- citroengras, gekneusd2 stengels
- laurierblaadjes2 stuks
- limoenblad1 stuks
- ui, fijngesneden1 stuks
- knoflook, fijngesneden3 teentjes
- gember (ca. 2 cm), fijngesneden1 stuks
- kurkuma2 theelepel
- komijn1 theelepel
- korianderpoeder1 theelepel
- rode chilipepers, fijngesneden (optioneel voor extra pit)2 stuks
- Zout en suiker naar smaak
- olie2 eetlepel
- voorgekookte witte rijst (het liefst een dag oud)3 kopje
- wortel, in kleine blokjes1 stuks
- sperziebonen, in kleine stukjes100 g
- eieren, geklopt2 stuks
- sojasaus2 eetlepel
- sesamolie1 theelepel
Aan de slag
- 1Maal de ui, knoflook, gember, en chilipepers (indien gebruikt) in een keukenmachine tot een pasta.
- 2Verhit twee eetlepels olie in een pan en bak de kruidenpasta samen met de kurkuma, komijn en korianderpoeder gedurende 2-3 minuten op middelhoog vuur.
- 3Voeg de runderblokjes toe en bak deze kort mee. Voeg vervolgens de kokosmelk, citroengras, laurier en limoenblad toe. Laat het geheel 2-3 uur op laag vuur sudderen totdat het vlees zacht is. Hiervoor is een slowcooker ook zeer geschikt.
- 4Voeg zout en suiker naar smaak toe en laat het geheel nog eens 15-20 minuten sudderen tot de saus indikt.
- 5Verhit twee eetlepels olie in een wok of grote koekenpan. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de wortel en sperziebonen toe en bak tot ze gaar zijn.
- 6Duw de groenten naar één kant van de pan en giet de geklopte eieren aan de andere kant. Roer tot ze stollen en meng daarna met de groenten.
- 7Voeg de voorgekookte rijst toe. Giet de sojasaus en sesamolie eroverheen en meng goed. Voeg zout naar smaak toe en bak het geheel nog een paar minuten.
- 8Dien de rendang en nasi samen op in een bord en geniet van je Nasi Rendang!
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten