Rijst
20 min
180 min

Nasi Rendang

Rendang is een specifiek soort stoofpot die oorspronkelijk uit Indonesië komt. Het wordt meestal gemaakt van rundvlees (of soms kip) en gekookt in kokosmelk en een mengsel van citroengras, galangawortel, knoflook, kurkuma en vele andere specerijen.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Nasi rendang is eigenlijk een heerlijk en vullende combinatie van twee verschillende gerechten die hun oorsprong vinden in de Indonesische keuken. "Nasi" betekent rijst in het Indonesisch en Maleisisch, en het betekend een gerecht van gebakken of gekookte rijst met verschillende toevoegingen zoals groenten, eieren en vlees.

Rendang is een specifiek soort stoofpot die oorspronkelijk uit West-Sumatra, Indonesië komt. Het wordt meestal gemaakt van rundvlees (of soms kip) en gekookt in kokosmelk en een mengsel van citroengras, galangawortel, knoflook, kurkuma en vele andere specerijen.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • runderriblappen, in blokjes gesneden
      500 g
    • kokosmelk
      400 ml
    • citroengras, gekneusd
      stengels
    • laurierblaadjes
      stuks
    • limoenblad
      stuks
    • ui, fijngesneden
      stuks
    • knoflook, fijngesneden
      teentjes
    • gember (ca. 2 cm), fijngesneden
      stuks
    • kurkuma
      theelepel
    • komijn
      theelepel
    • korianderpoeder
      theelepel
    • rode chilipepers, fijngesneden (optioneel voor extra pit)
      stuks
    • Zout en suiker naar smaak
    • olie
      eetlepel
    • voorgekookte witte rijst (het liefst een dag oud)
      kopje
    • wortel, in kleine blokjes
      stuks
    • sperziebonen, in kleine stukjes
      100 g
    • eieren, geklopt
      stuks
    • sojasaus
      eetlepel
    • sesamolie
      theelepel

    Aan de slag

    • 1
      Maal de ui, knoflook, gember, en chilipepers (indien gebruikt) in een keukenmachine tot een pasta.
    • 2
      Verhit twee eetlepels olie in een pan en bak de kruidenpasta samen met de kurkuma, komijn en korianderpoeder gedurende 2-3 minuten op middelhoog vuur.
    • 3
      Voeg de runderblokjes toe en bak deze kort mee. Voeg vervolgens de kokosmelk, citroengras, laurier en limoenblad toe. Laat het geheel 2-3 uur op laag vuur sudderen totdat het vlees zacht is. Hiervoor is een slowcooker ook zeer geschikt.
    • 4
      Voeg zout en suiker naar smaak toe en laat het geheel nog eens 15-20 minuten sudderen tot de saus indikt.
    • 5
      Verhit twee eetlepels olie in een wok of grote koekenpan. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de wortel en sperziebonen toe en bak tot ze gaar zijn.
    • 6
      Duw de groenten naar één kant van de pan en giet de geklopte eieren aan de andere kant. Roer tot ze stollen en meng daarna met de groenten.
    • 7
      Voeg de voorgekookte rijst toe. Giet de sojasaus en sesamolie eroverheen en meng goed. Voeg zout naar smaak toe en bak het geheel nog een paar minuten.
    • 8
      Dien de rendang en nasi samen op in een bord en geniet van je Nasi Rendang!

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten