Omelet
10 min
15 min

Omelet met Shiitake paddestoelen

Deze heerlijke omelet met shiitake-paddenstoelen is een perfecte manier om je dag te beginnen. De combinatie van de aardse smaken van de shiitake-paddenstoelen en de zachte textuur van de eieren maakt dit gerecht zowel voedzaam als smaakvol.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Groot Ei
      stuks
    • Shiitake paddenstoelen
      200 g
    • Kleine ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Rode chilipeper
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Boter
      eetlepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse bieslook
    • Veldsla of spinazie
    • Geroosterd brood

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Klop de eieren in een kom en voeg een snufje zout en peper toe. Zet apart.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten totdat ze zacht zijn.
    • 3
      Voeg de shiitake-paddenstoelen en rode chilipeper (indien gebruikt) toe aan de pan en bak deze 5-7 minuten totdat de paddenstoelen zacht en lichtbruin zijn. Haal de paddenstoelenmengeling uit de pan en zet apart.
    • 4
      Smelt de boter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Giet het geklopte eimengsel in de pan en laat het rustig stollen, waarbij je de randen voorzichtig naar het midden schuift om het vloeibare ei gelijkmatig te laten stollen.
    • 5
      Zodra de eieren grotendeels gestold zijn, maar nog iets vochtig in het midden, voeg je het paddenstoelenmengsel toe aan één helft van de omelet.
    • 6
      Vouw de omelet dubbel over de vulling en laat nog 1-2 minuten bakken totdat de omelet volledig gaar is.
    • 7
      Schuif de omelet voorzichtig op een bord en garneer met verse bieslook en veldsla of spinazie.
    • 8
      Serveer de omelet direct met geroosterd brood.

Deze heerlijke omelet met shiitake-paddenstoelen is een perfecte manier om je dag te beginnen. De combinatie van de aardse smaken van de shiitake-paddenstoelen en de zachte textuur van de eieren maakt dit gerecht zowel voedzaam als smaakvol. Perfect voor een ontbijt of brunch, deze omelet is eenvoudig te maken en zit boordevol smaak.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten