Vis
15 min
30 min

Ovenschotel van witvis met groenten

Dit makkelijke ovengerecht is heerlijk op zichzelf of geserveerd met een bijgerecht zoals gekookte aardappelen of een frisse groene salade. Je kan heel makkelijk nog andere groenten zoals prei, spruitjes of restjes die je nog in de koelkast hebt liggen.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Witvisfilets (zoals kabeljauw of schelvis)
      stuks
    • Grote broccoli, in roosjes gesneden
      stuks
    • Wortelen, in plakjes gesneden
      stuks
    • Trostomaten, in kwarten gesneden
      stuks
    • Rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes gesneden
      stuks
    • Kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
      eetlepel
    • Olijfolie
    • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • Verse peterselie of dille, fijngehakt voor garnering

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Meng in een kleine kom het citroensap, olijfolie, geperste knoflook, Dijon-mosterd, zout en peper.
    • 3
      Leg de visfilets in een ondiepe schaal en giet de marinade erover. Laat de vis minimaal 15 minuten marineren in de koelkast
    • 4
      Blancheer de broccoli, wortelen en eventuele andere harde groenten en laat uitlekken.
    • 5
      Verdeel de broccoli, wortels, trostomaten en rode paprikareepjes in een grote ovenschaal.
    • 6
      Voeg de kappertjes toe en besprenkel de groenten met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar.
    • 7
      Haal de visfilets uit de marinade en leg ze bovenop de groenten in de ovenschaal.
    • 8
      Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot de vis gemakkelijk vlokken vormt met een vork en de groenten gaar zijn.
    • 9
      Haal de ovenschotel uit de oven en controleer of de vis en groenten gaar zijn.
    • 10
      Garneer met verse peterselie of dille voordat je het serveert.

Dit makkelijke ovengerecht is heerlijk op zichzelf of geserveerd met een bijgerecht zoals gekookte aardappelen of een frisse groene salade. Je kan heel makkelijk nog andere groenten zoals prei, spruitjes of restjes die je nog in de koelkast hebt liggen.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten