Vis
15 min
30 min
Ovenschotel van witvis met groenten
Dit makkelijke ovengerecht is heerlijk op zichzelf of geserveerd met een bijgerecht zoals gekookte aardappelen of een frisse groene salade. Je kan heel makkelijk nog andere groenten zoals prei, spruitjes of restjes die je nog in de koelkast hebt liggen.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Witvisfilets (zoals kabeljauw of schelvis)2 stuks
- Grote broccoli, in roosjes gesneden1 stuks
- Wortelen, in plakjes gesneden2 stuks
- Trostomaten, in kwarten gesneden2 stuks
- Rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in reepjes gesneden1 stuks
- Kappertjes, afgespoeld en uitgelekt2 eetlepel
- Olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Verse peterselie of dille, fijngehakt voor garnering
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- 2Meng in een kleine kom het citroensap, olijfolie, geperste knoflook, Dijon-mosterd, zout en peper.
- 3Leg de visfilets in een ondiepe schaal en giet de marinade erover. Laat de vis minimaal 15 minuten marineren in de koelkast
- 4Blancheer de broccoli, wortelen en eventuele andere harde groenten en laat uitlekken.
- 5Verdeel de broccoli, wortels, trostomaten en rode paprikareepjes in een grote ovenschaal.
- 6Voeg de kappertjes toe en besprenkel de groenten met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar.
- 7Haal de visfilets uit de marinade en leg ze bovenop de groenten in de ovenschaal.
- 8Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot de vis gemakkelijk vlokken vormt met een vork en de groenten gaar zijn.
- 9Haal de ovenschotel uit de oven en controleer of de vis en groenten gaar zijn.
- 10Garneer met verse peterselie of dille voordat je het serveert.
Dit makkelijke ovengerecht is heerlijk op zichzelf of geserveerd met een bijgerecht zoals gekookte aardappelen of een frisse groene salade. Je kan heel makkelijk nog andere groenten zoals prei, spruitjes of restjes die je nog in de koelkast hebt liggen.