Kip
20 min
40 min
Palak Chicken, kip met spinazie

Dit is een traditioneel Indiaas gerecht dat bestaat uit kip en spinazie, gekookt in een aromatische en kruidige saus. "Palak" betekent spinazie in het Hindi, en dit gerecht is een heerlijke manier om de smaak van spinazie te combineren met een malse kip.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Hele kip1 stuks
- Spinazie400 g
- Ui2 stuks
- Knoflook4 teentje
- Verse Gember2 centimeter
- Groene Chili2 stuks
- Tomaat2 stuks
- Komijnzaad2 theelepel
- Gemalen koriander2 theelepel
- Garam Masala2 theelepel
- Kurkuma1 theelepel
- Plantaardige olie4 eetlepel
- Zout naar smaak
- Basmatirijst
- Naanbrood
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Breng een grote pan met water aan de kook en blancheer de spinazie gedurende 2 minuten tot ze slap is.
- 2Giet de spinazie af en spoel onder koud water om het kookproces te stoppen.
- 3Pureer de spinazie in een blender tot een gladde puree en zet apart.
- 4Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- 5Voeg het komijnzaad toe en laat het een paar seconden sputteren.
- 6Voeg de fijngehakte uien, knoflook en gember toe en bak tot de uien goudbruin zijn.
- 7Voeg de groene chili's en tomaten toe en kook tot de tomaten zacht zijn.
- 8Voeg de gemalen koriander, kurkuma, chilipoeder en zout toe en bak een paar minuten tot de kruiden goed gemengd zijn.
- 9Voeg de kipstukken toe en bak tot ze rondom goudbruin zijn.
- 10Voeg de spinaziepuree toe aan de pan met kip en roer goed door.
- 11Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 25-30 minuten, of tot de kip gaar is en de smaken goed gemengd zijn.
- 12Voeg de garam masala toe en roer goed door.
- 13Garneer met verse koriander.
- 14Serveer de Palak Chicken met gekookte basmatirijst en naanbrood.
Palak Chicken is een traditioneel Indiaas gerecht dat bestaat uit kip en spinazie, gekookt in een aromatische en kruidige saus. "Palak" betekent spinazie in het Hindi, en dit gerecht is een heerlijke manier om de smaak van spinazie te combineren met een lekkere malse kip.
Palak Chicken wordt gemaakt door stukjes kip te marineren en vervolgens te koken met een puree van verse spinazie. De saus is meestal op basis van uien, tomaten, knoflook, gember en een mix van Indiase specerijen zoals komijn, koriander, kurkuma en garam masala.
