Kip
20 min
40 min

Palak Chicken, kip met spinazie

Dit is een traditioneel Indiaas gerecht dat bestaat uit kip en spinazie, gekookt in een aromatische en kruidige saus. "Palak" betekent spinazie in het Hindi, en dit gerecht is een heerlijke manier om de smaak van spinazie te combineren met een malse kip.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Hele kip
      stuks
    • Spinazie
      400 g
    • Ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Verse Gember
      centimeter
    • Groene Chili
      stuks
    • Tomaat
      stuks
    • Komijnzaad
      theelepel
    • Gemalen koriander
      theelepel
    • Garam Masala
      theelepel
    • Kurkuma
      theelepel
    • Plantaardige olie
      eetlepel
    • Zout naar smaak
    • Basmatirijst
    • Naanbrood

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een grote pan met water aan de kook en blancheer de spinazie gedurende 2 minuten tot ze slap is.
    • 2
      Giet de spinazie af en spoel onder koud water om het kookproces te stoppen.
    • 3
      Pureer de spinazie in een blender tot een gladde puree en zet apart.
    • 4
      Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
    • 5
      Voeg het komijnzaad toe en laat het een paar seconden sputteren.
    • 6
      Voeg de fijngehakte uien, knoflook en gember toe en bak tot de uien goudbruin zijn.
    • 7
      Voeg de groene chili's en tomaten toe en kook tot de tomaten zacht zijn.
    • 8
      Voeg de gemalen koriander, kurkuma, chilipoeder en zout toe en bak een paar minuten tot de kruiden goed gemengd zijn.
    • 9
      Voeg de kipstukken toe en bak tot ze rondom goudbruin zijn.
    • 10
      Voeg de spinaziepuree toe aan de pan met kip en roer goed door.
    • 11
      Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 25-30 minuten, of tot de kip gaar is en de smaken goed gemengd zijn.
    • 12
      Voeg de garam masala toe en roer goed door.
    • 13
      Garneer met verse koriander.
    • 14
      Serveer de Palak Chicken met gekookte basmatirijst en naanbrood.

Palak Chicken is een traditioneel Indiaas gerecht dat bestaat uit kip en spinazie, gekookt in een aromatische en kruidige saus. "Palak" betekent spinazie in het Hindi, en dit gerecht is een heerlijke manier om de smaak van spinazie te combineren met een lekkere malse kip.

Palak Chicken wordt gemaakt door stukjes kip te marineren en vervolgens te koken met een puree van verse spinazie. De saus is meestal op basis van uien, tomaten, knoflook, gember en een mix van Indiase specerijen zoals komijn, koriander, kurkuma en garam masala.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten