Pasta
15 min
15 min

Pasta met forel

Dit recept van Pasta met forel heb je zo klaar. In plaats van forel kun je ook gewoon zeebaars, kabeljauw of zalm gebruiken. Door de chilipeper en de ansjovis heeft de saus lekker veel pit.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Knoflook
      stuks
    • Olijfolie
      50 ml
    • Basilicum
      10 g
    • Kappertjes
      theelepel
    • Cherry tomaat
      250 g
    • Rode ui
      stuks
    • Rode chillipeper
      stuks
    • Ansjovisfilet
      stuks
    • Zwarte olijven zonder pit
      200 g
    • Forel filet (met huid)
      stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wijde pan en bak vervolgens de knoflook, ui, chilipeper en ansjovis, 1-2 minuten.
    • 2
      Roer de olijven, kappertjes en tomaten erdoor en verwarm alles al roerend een paar minuten tot de ui zacht is. Proef of de saus op smaak is en voeg eventueel nog wat versgemalen peper toe of eventueel wat zout (maar dat laatste is waarschijnlijk niet nodig vanwege de ansjovis die je gebruikt). Zet de saus op een laag vuur om warm te houden.
    • 3
      Doe 3 eetlepels olijfolie in een vispan of natuurlijk kan je ze ook op je grill bereiden. Bestrooi de filets met wat zout en peper en als de olie warm is zet je het vuur laag en leg de filets met de huid naar beneden in de pan. Zet het vuur vervolgens middenhoog en bak zo’n 2-3 minuten. Kook intussen de pasta al dente.
    • 4
      Snijd de basilicum heel fijn. Laat de pasta uitlekken en schep de pasta vervolgens in warme diepe borden, schep er wat saus overheen, leg de vis op de saus en bestrooi vervolgens met de fijn gesneden basilicum.
    • 5
      Sprenkel tot slot nog iets olijfolie over de vis en basilicum en serveer direct uit.
2025 © Eerlijk Eten