Personen
-
+
Ingrediënten
- Knoflook2 stuks
- Olijfolie50 ml
- Basilicum10 g
- Kappertjes3 theelepel
- Cherry tomaat250 g
- Rode ui1 stuks
- Rode chillipeper1 stuks
- Ansjovisfilet8 stuks
- Zwarte olijven zonder pit200 g
- Forel filet (met huid)4 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wijde pan en bak vervolgens de knoflook, ui, chilipeper en ansjovis, 1-2 minuten.
- 2Roer de olijven, kappertjes en tomaten erdoor en verwarm alles al roerend een paar minuten tot de ui zacht is. Proef of de saus op smaak is en voeg eventueel nog wat versgemalen peper toe of eventueel wat zout (maar dat laatste is waarschijnlijk niet nodig vanwege de ansjovis die je gebruikt). Zet de saus op een laag vuur om warm te houden.
- 3Doe 3 eetlepels olijfolie in een vispan of natuurlijk kan je ze ook op je grill bereiden. Bestrooi de filets met wat zout en peper en als de olie warm is zet je het vuur laag en leg de filets met de huid naar beneden in de pan. Zet het vuur vervolgens middenhoog en bak zo’n 2-3 minuten. Kook intussen de pasta al dente.
- 4Snijd de basilicum heel fijn. Laat de pasta uitlekken en schep de pasta vervolgens in warme diepe borden, schep er wat saus overheen, leg de vis op de saus en bestrooi vervolgens met de fijn gesneden basilicum.
- 5Sprenkel tot slot nog iets olijfolie over de vis en basilicum en serveer direct uit.