Pasta
10 min
20 min

Pasta met gerookte kip en een blauwe kaassaus

Dit snelle recept van pasta met gerookte kip en een blauwe kaas saus heb je zo gemaakt. Dit gerecht combineert de diepte van blauwe kaas met de rokerigheid van de kip en frisse basilicum, waardoor het een heerlijke maaltijd is.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Tagliatelle of fettuccine pasta
      200 g
    • Gerookte kipfilet
      200 g
    • Blauwe kaas
      100 g
    • Knoflook, fijngehakt
      teentje
    • Slagroom
      200 ml
    • Boter
      eetlepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse basolicum, voor garnering

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is. Giet af en houd warm.
    • 2
      Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en fruit deze tot het geurig is, ongeveer 1 minuut.
    • 3
      Voeg de slagroom toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de verkruimelde blauwe kaas toe. Roer totdat de kaas volledig is gesmolten en de saus licht ingedikt is. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout.
    • 4
      Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed, zodat de pasta bedekt is met de saus naar wens.
    • 5
      Verdeel de pasta over twee borden. Leg de plakjes gerookte kip bovenop de pasta. Garneer met verse basilicumblaadjes voor een frisse touch.
    • 6
      Serveer dit gerecht met een lichte salade, zoals een gemengde groene salade met een eenvoudige vinaigrette, om de rijke smaken te complementeren.

Dit snelle recept van pasta met gerookte kip en een blauwe kaas saus heb je zo gemaakt. Dit gerecht combineert de diepte van blauwe kaas met de rokerigheid van de kip en frisse basilicum, waardoor het een heerlijke  maaltijd is.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten