Pasta
10 min
15 min

Pasta met zalm, dille en roomsaus

Dit gerecht combineert pasta met een rijke, romige saus en malse stukjes zalm, afgemaakt met verse dille. Dit heb je in 25 minuten op je tafel staan!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Strozzapreti of andere pasta
      200 g
    • Zalmfilet
      200 g
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Sjalot
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Kookroom
      200 ml
    • Parmezaanse kaas
      50 g
    • Sap van Citroen
      0.5 stuks
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse dille

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
    • 2
      Voeg de strozzapreti toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is, ongeveer 10-12 minuten.
    • 3
      Giet de pasta af en zet opzij.
    • 4
      Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
    • 5
      Voeg de fijngesneden sjalot toe en bak tot deze zacht is, ongeveer 3 minuten.
    • 6
      Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut tot deze geurig is.
    • 7
      Voeg de blokjes zalm toe en bak tot ze net gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten. Haal de zalm uit de pan en zet opzij.
    • 8
      Voeg de kookroom toe aan de pan en breng aan de kook. Laat het 2-3 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt.
    • 9
      Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en het citroensap toe. Roer goed door tot de kaas is gesmolten en de saus romig is.
    • 10
      Breng de saus op smaak met zout en peper.
    • 11
      Voeg de gekookte strozzapreti toe aan de pan met de saus en roer goed door zodat alle pasta bedekt is met de saus.
    • 12
      Voeg de gebakken zalm en de fijngehakte dille toe. Meng voorzichtig zodat de zalm niet uit elkaar valt.
    • 13
      Verdeel de pasta over de borden.
    • 14
      Garneer met extra dille en eventueel een beetje citroenschil voor een frisse touch.
    • 15
      Opties en Variaties: Extra Groenten: Voeg spinazie of groene asperges toe voor extra kleur en voedingswaarde. Romige Twist: Voeg een scheutje witte wijn toe aan de saus voor extra diepte van smaak. Kruidenvariatie: Probeer in plaats van dille eens basilicum of peterselie voor een andere smaakdimensie.

Dit gerecht combineert pasta met een rijke, romige saus en malse stukjes zalm, afgemaakt met verse dille. Dit heb je in 25 minuten op je tafel staan!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten