Personen
-
+
Ingrediënten
- Strozzapreti of andere pasta200 g
- Zalmfilet200 g
- Olijfolie1 eetlepel
- Sjalot1 stuks
- Knoflook2 teentje
- Kookroom200 ml
- Parmezaanse kaas50 g
- Sap van Citroen0.5 stuks
- Zout en peper naar smaak
- Verse dille
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
- 2Voeg de strozzapreti toe en kook volgens de instructies op de verpakking tot deze al dente is, ongeveer 10-12 minuten.
- 3Giet de pasta af en zet opzij.
- 4Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- 5Voeg de fijngesneden sjalot toe en bak tot deze zacht is, ongeveer 3 minuten.
- 6Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut tot deze geurig is.
- 7Voeg de blokjes zalm toe en bak tot ze net gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten. Haal de zalm uit de pan en zet opzij.
- 8Voeg de kookroom toe aan de pan en breng aan de kook. Laat het 2-3 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt.
- 9Voeg de geraspte Parmezaanse kaas en het citroensap toe. Roer goed door tot de kaas is gesmolten en de saus romig is.
- 10Breng de saus op smaak met zout en peper.
- 11Voeg de gekookte strozzapreti toe aan de pan met de saus en roer goed door zodat alle pasta bedekt is met de saus.
- 12Voeg de gebakken zalm en de fijngehakte dille toe. Meng voorzichtig zodat de zalm niet uit elkaar valt.
- 13Verdeel de pasta over de borden.
- 14Garneer met extra dille en eventueel een beetje citroenschil voor een frisse touch.
- 15Opties en Variaties: Extra Groenten: Voeg spinazie of groene asperges toe voor extra kleur en voedingswaarde. Romige Twist: Voeg een scheutje witte wijn toe aan de saus voor extra diepte van smaak. Kruidenvariatie: Probeer in plaats van dille eens basilicum of peterselie voor een andere smaakdimensie.
Dit gerecht combineert pasta met een rijke, romige saus en malse stukjes zalm, afgemaakt met verse dille. Dit heb je in 25 minuten op je tafel staan!
