Personen
-
+
Ingrediënten
- Penne pasta400 g
- Kippendijen of borsten400 g
- Grote broccoli, in roosjes1 stuks
- Geraspte kaas (bijv. mozzarella of Emmentaler)200 g
- Parmezaanse kaas, geraspt50 g
- Boter50 g
- Bloem50 g
- Melk500 ml
- Zout en peper naar smaak
- Snufje nootmuskaat
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een grote ovenschaal in.
- 2Kook de penne pasta volgens de instructies op de verpakking tot al dente. Giet af en zet opzij.
- 3Blancheer de broccoliroosjes 3-4 minuten in kokend water. Giet af en spoel met koud water.
- 4Snijd de kip in blokjes en bak ze in een beetje olie tot ze volledig gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- 5Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer goed. Voeg langzaam de melk toe terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen. Blijf roeren tot de saus indikt. Voeg zout, peper en een snufje nootmuskaat toe
- 6Meng de pasta, broccoliroosjes en gebakken kip in een grote kom. Giet de gratinsaus erover en meng goed.
- 7Doe het mengsel in de ingevette ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en Parmezaanse kaas.
- 8Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
Dit gerecht combineert het beste van verschillende werelden: de romige rijkheid van een gratinsaus, de smaakvolle bite van broccoli en de sappigheid van kip. Het is een complete maaltijd die zowel kinderen als volwassenen lekker zullen vinden. Een gezonde vervanger voor de Mac & Cheese pasta's en is leuk om met je kids te maken. Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond maar ook luxe genoeg voor gasten.
