Pasta
15 min
20 min

Pasta uit de Oven met Broccoli en Kip

Dit gerecht combineert het beste van verschillende werelden: de romige rijkheid van een gratinsaus, de smaakvolle bite van broccoli en de sappigheid van kip.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Penne pasta
      400 g
    • Kippendijen of borsten
      400 g
    • Grote broccoli, in roosjes
      stuks
    • Geraspte kaas (bijv. mozzarella of Emmentaler)
      200 g
    • Parmezaanse kaas, geraspt
      50 g
    • Boter
      50 g
    • Bloem
      50 g
    • Melk
      500 ml
    • Zout en peper naar smaak
    • Snufje nootmuskaat

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een grote ovenschaal in.
    • 2
      Kook de penne pasta volgens de instructies op de verpakking tot al dente. Giet af en zet opzij.
    • 3
      Blancheer de broccoliroosjes 3-4 minuten in kokend water. Giet af en spoel met koud water.
    • 4
      Snijd de kip in blokjes en bak ze in een beetje olie tot ze volledig gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
    • 5
      Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer goed. Voeg langzaam de melk toe terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen. Blijf roeren tot de saus indikt. Voeg zout, peper en een snufje nootmuskaat toe
    • 6
      Meng de pasta, broccoliroosjes en gebakken kip in een grote kom. Giet de gratinsaus erover en meng goed.
    • 7
      Doe het mengsel in de ingevette ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en Parmezaanse kaas.
    • 8
      Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 20-25 minuten, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

Dit gerecht combineert het beste van verschillende werelden: de romige rijkheid van een gratinsaus, de smaakvolle bite van broccoli en de sappigheid van kip. Het is een complete maaltijd die zowel kinderen als volwassenen lekker zullen vinden. Een gezonde vervanger voor de Mac & Cheese pasta's en is leuk om met je kids te maken. Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond maar ook luxe genoeg voor gasten. 

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten