Afdrukken
Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Knoflook1.5 stuks
- Olijfolie10 ml
- Courgette0.5 stuks
- Parmezaanse kaas10 g
- Mager rundergehakt125 g
- Citroen0.5 stuks
- Ui0.5 stuks
- Tomatenpuree7.5 ml
- Rode peper0.5 stuks
- Tomatenblokjes blik200 g
- Penne100 g
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Begin met het snijden van de groentes, snijd de rode peper over de lengte door midden en verwijder de zaadjes, snijd de peper in dunne reepjes.
- 2Snipper de ui en snijd 2 van de 3 tenen knoflook in plakjes.
- 3Fruit de uitjes met de knoflook en rode peper in 3 el olijfolie en voeg je gehakt toe.
- 4Rul het gehakt en bak tot het vocht verdampt is, voeg nu de tomaten pure toe en bak deze 1 minuut mee dit noem je het ontzuren van de tomaten pure.
- 5Voeg nu de tomaten blokjes, peper en zout toe en laat 15 minuutjes op middelmatig vuur pruttelen.
- 6Breng ondertussen een pan water met voldoende zout aan de kook voor de Penne. (TIP! Voeg voldoende zout toe aan het water, zoals de Italianen zeggen “zo zout als de zee”)
- 7Was de courgette en verwijder de harde bovenkant, maak nu met een dun schiller lange dunne plakjes van de courgette, en meng met 2 el olijfolie, sap en rasp van 1/2e citroen, peper, zout en 1 teentje geperste knoflook. Doe dit in een salade kom en zet vast op tafel.
- 8Kook de Penne tot ze ‘al dente’ zijn of zoals we in nederland zeggen beet gaar.
- 9Giet de Penne af en voeg je Penne bij je saus, laat heel eventjes mee pruttelen zo garen de Penne nog iets verder en nemen ze vast de smaak van de saus in zich op.
- 10Je kunt nu de Penne all’arrabbiata opscheppen en besprenkel nog met parmezaanse kaas.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten