Stoofschotels
20 min
60 min

Peperonata: Italiaanse stoofschotel met paprika en kip

Peperonata is een traditionele Italiaanse stoofschotel. De langzaam gestoofde paprika’s vullen je huis met een fantastische geur. We maken dit gerecht nu met kip, maar ook zonder kip smaakt het gerecht heel goed als bijgerecht of gewoon als pastasaus.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rode Paprika
      stuks
    • Uien
      stuks
    • Knoflook
      tenen
    • Kippenbouten
      stuks
    • Tomaten
      stuks
    • Chilipepers
      stuks
    • Verse basilicum
      takjes
    • Droge witte wijn (bijv. Pinot Grigio)
      flinke scheut
    • Olijfolie
    • Zout en peper naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm je oven voor op de heetste stand van de grill of op de stand bovenwarmte: 245 graden.
    • 2
      Snijd de paprika’s over de lengte doormidden en leg ze op een oventree met de bolle kant naar boven. Gril in de oven tot het vel zwart begint te blakeren. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Haal uit de oven, laat de paprika’s iets afkoelen en verwijder dan het vel van de paprika’s. Snijd ze vervolgens in mooie dunne repen.
    • 3
      Snijd de tomaten aan de bovenzijde kruislings in en blancheer ze 30 seconden in kokend water. Laat even uitlekken en verwijder vervolgen het vel en snijd in stukjes.
    • 4
      Snijd de kippenbouten doormidden zodat je drumsticks en karbonades overhoud. Wrijf ze in met wat zout en peper. Pel de uien en snijd ze in kleine stukjes, pel de knoflooktenen en hak fijn. Snijd de chilipepers fijn. Leg de bouten in een pan en bak samen met de ui, knoflook en peper zodat de bouten aan alle kanten een kleurtje krijgen.
    • 5
      Voeg dan de gegrilde paprika reepjes, tomatenstukjes en de witte wijn toe en breng even aan de kook.
    • 6
      Als alles kookt zet je de deksel op de pan en laat het geheel nog 45 minuten pruttelen. Als de kip bijna van het bot valt, is je saus ook dikker geworden en voeg je naar smaak nog wat zout en peper toe. Dan kan je ook nog wat basilicum blaadjes toevoegen die je in stukjes scheurt.
    • 7
      Roer het geheel nog even door en serveer deze Peperonata direct met eventueel wat pasta, rijst of brood.

Peperonata met kip is een overheerlijke paprika stoofschotel. De langzaam gestoofde paprika’s vullen je huis tijdens de bereiding met een fantastische geur, waar je enorm veel trek van krijgt. We maken dit gerecht nu met kip, maar ook zonder kip smaakt het gerecht heel goed als bijgerecht of gewoon als pastasaus. Gebruik mooie rijpe rode paprika’s, omdat die vol en zoetig van smaak zijn. Voor een pittige touch voegen we in dit recept ook wat chilipepers toe.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten