Pho Bo, Vietnamese Noodle Soep met Runderbouillon
Pho is echt een klassieker uit de Vietnamese keuken en vindt zijn oorsprong in het noorden van Vietnam, begin 20e eeuw. Deze geliefde noedelsoep, die dezelfde naam draagt als de noedels die erin gaan, staat bekend om zijn rijk en geurig bouillon. Hoewel de traditionele Pho, bekend als Pho Bo, gemaakt wordt met een runderbouillon, zijn er ook andere lekkere varianten zoals Pho Ga met kip en Pho Chay voor wie liever vegetarisch eet.
De bouillon wordt langzaam getrokken uit botten en verrijkt met kruiden zoals steranijs, kaneel en gember. In Vietnam wordt Pho vaak als ontbijt gegeten, maar het is overal ter wereld populair geworden als een voedzame maaltijd voor elk moment. Elk type Pho heeft zijn eigen unieke smaak, en je kunt het helemaal naar je eigen hand zetten met allerlei verse kruiden en groenten. Met dit recept zet je in een half uurtje een authentieke Vietnamese Pho op tafel, perfect om thuis een beetje Vietnamese sfeer te proeven.
Probeer ook
Vega, penne met broccoli, doperwtjes in een romige witte saus.
Vegetarische penne met broccoli, doperwtjes, en basilicum in een romige witte saus.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Ingrediënten
- Runderbouillon500 ml
- Platte rijstnoedels150 g
- Biefstuk200 g
- Ui1 stuks
- Lente ui2 stuks
- Verse koriander
- Verse munt
- Thaise basilicum2 takjes
- Limoen1 stuks
- Groene chilipeper2 stuks
- Vissaus
- Gember1 stuks
- Steranijs1 stuks
- Kaneelstok1 stuks
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Breng de runderbouillon aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de steranijs, het kaneelstokje en de gember toe aan de bouillon en laat het op laag vuur 10 minuten trekken om de smaken goed vrij te laten komen.
- 2Week de rijstnoedels in koud water volgens de instructies op de verpakking, meestal ongeveer 10-15 minuten. Giet af en blancheer ze daarna 1 minuut in kokend water. Verdeel de noedels over grote soepkommen.
- 3Snijd de biefstuk in zeer dunne plakjes. Het is makkelijker om dun te snijden als het vlees licht bevroren is.
- 4Verdeel de dun gesneden ui en rauwe biefstuk over de noedels in de kommen.
- 5Zeef de bouillon en verwijder de specerijen en gember. Breng de bouillon weer aan de kook en giet de hete bouillon direct over de biefstuk en noedels in de kommen. De hitte van de bouillon zal de dunne plakjes biefstuk licht koken.
- 6Garneer met lente-ui, koriander, munt, Thaise basilicum, chilipepers en een partje limoen. Voeg naar smaak vissaus toe voor extra zoutigheid.
Probeer ook
Vega, penne met broccoli, doperwtjes in een romige witte saus.
Vegetarische penne met broccoli, doperwtjes, en basilicum in een romige witte saus.