Soep
15 min
15 min

Pho Bo, Vietnamese Noodle Soep met Runderbouillon

In Vietnam wordt Pho vaak als ontbijt gegeten, maar het is overal ter wereld populair geworden als een voedzame maaltijd voor elk moment. Je zet in een half uurtje een authentieke Pho op tafel, perfect om thuis een beetje Vietnamese sfeer te proeven.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Pho is echt een klassieker uit de Vietnamese keuken en vindt zijn oorsprong in het noorden van Vietnam, begin 20e eeuw. Deze geliefde noedelsoep, die dezelfde naam draagt als de noedels die erin gaan, staat bekend om zijn rijk en geurig bouillon. Hoewel de traditionele Pho, bekend als Pho Bo, gemaakt wordt met een runderbouillon, zijn er ook andere lekkere varianten zoals Pho Ga met kip en Pho Chay voor wie liever vegetarisch eet.

De bouillon wordt langzaam getrokken uit botten en verrijkt met kruiden zoals steranijs, kaneel en gember. In Vietnam wordt Pho vaak als ontbijt gegeten, maar het is overal ter wereld populair geworden als een voedzame maaltijd voor elk moment. Elk type Pho heeft zijn eigen unieke smaak, en je kunt het helemaal naar je eigen hand zetten met allerlei verse kruiden en groenten. Met dit recept zet je in een half uurtje een authentieke Vietnamese Pho op tafel, perfect om thuis een beetje Vietnamese sfeer te proeven.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Runderbouillon
      500 ml
    • Platte rijstnoedels
      150 g
    • Biefstuk
      200 g
    • Ui
      stuks
    • Lente ui
      stuks
    • Verse koriander
    • Verse munt
    • Thaise basilicum
      takjes
    • Limoen
      stuks
    • Groene chilipeper
      stuks
    • Vissaus
    • Gember
      stuks
    • Steranijs
      stuks
    • Kaneelstok
      stuks

    Keukengerei nodig?

    EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.

    Aan de slag

    • 1
      Breng de runderbouillon aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de steranijs, het kaneelstokje en de gember toe aan de bouillon en laat het op laag vuur 10 minuten trekken om de smaken goed vrij te laten komen.
    • 2
      Week de rijstnoedels in koud water volgens de instructies op de verpakking, meestal ongeveer 10-15 minuten. Giet af en blancheer ze daarna 1 minuut in kokend water. Verdeel de noedels over grote soepkommen.
    • 3
      Snijd de biefstuk in zeer dunne plakjes. Het is makkelijker om dun te snijden als het vlees licht bevroren is.
    • 4
      Verdeel de dun gesneden ui en rauwe biefstuk over de noedels in de kommen.
    • 5
      Zeef de bouillon en verwijder de specerijen en gember. Breng de bouillon weer aan de kook en giet de hete bouillon direct over de biefstuk en noedels in de kommen. De hitte van de bouillon zal de dunne plakjes biefstuk licht koken.
    • 6
      Garneer met lente-ui, koriander, munt, Thaise basilicum, chilipepers en een partje limoen. Voeg naar smaak vissaus toe voor extra zoutigheid.
  • Probeer ook

    Vega, penne met broccoli, doperwtjes in een romige witte saus.

    Vegetarische penne met broccoli, doperwtjes, en basilicum in een romige witte saus.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten