Kalkoen
10 min
70 min

Pintade au choux

"Pintade au choux" is een traditioneel Frans gerecht dat letterlijk vertaald wordt als "parelhoen met kool". Het is een klassieke combinatie waarbij een hele parelhoen (pintade) of bouten worden bereid met kool, vaak witte of groene kool.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

"Pintade au choux" is een traditioneel Frans gerecht dat letterlijk vertaald wordt als "parelhoen met kool". Het is een klassieke combinatie waarbij een hele parelhoen (pintade) of bouten worden bereid met kool, vaak witte of groene kool. De kool wordt meestal gestoofd of gebakken samen met het parelhoen, waarbij de smaken van de vogel en de kool samensmelten tot een hartig en rijk gerecht.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • parelhoenbout zonder rug
      stuks
    • middelgrote groene kool, in grove stukken gesneden
      0.5 stuks
    • gerookt spek, in blokjes gesneden
      100 g
    • middelgrote ui, fijngesneden
      stuks
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • droge witte wijn
      150 ml
    • kippenbouillon
      150 ml
    • laurierblad
      stuks
    • tijm
      takje
    • zout en peper naar smaak
    • olijfolie
      eetlepel

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kool, ui en knoflook zoals aangegeven.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een grote, diepe pan of braadpan op middelhoog vuur. Bestrooi de parelhoenbouten met zout en peper en bak ze tot ze goudbruin zijn, ongeveer 5 minuten per kant. Haal ze uit de pan en zet opzij.
    • 3
      Bak in dezelfde pan het spek tot het knapperig is. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is, ongeveer 5 minuten.
    • 4
      Voeg de kool toe aan de pan en bak totdat deze begint te slinken.
    • 5
      Leg de parelhoenbouten terug in de pan, bovenop de kool. Voeg de witte wijn, kippenbouillon, laurierblad en tijm toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel met een deksel op de pan ongeveer 45 minuten zachtjes stoven, tot de bouten gaar zijn.
    • 6
      Verwijder het laurierblad en tijm. Proef en pas eventueel zout en peper aan. Serveer de parelhoenbouten met de gestoofde kool.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten