Personen
-
+
Ingrediënten
- Olijfolie30 ml
- Wortel100 g
- Paprika1 stuks
- Trostomaten5 stuks
- Citroen1 stuks
- Ui1 stuks
- Knoflooktenen2 stuks
- Spaanse Peper1 stuks
- Bleekselderij2 stuks
- Aubergine1 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snij de worteltjes, bleekselderij en tomaten in kleine blokjes. Snij de teentjes knoflook, ui en Spaanse Peper (eventueel zonder zaadlijst als je deze minder pittig wil) ook heel fijn. Kijk of je nog een paprika, aubergine of iets dergelijks over hebt in je koelkast en snijd deze ook in kleine blokjes.
- 2Verhit de olijfolie in een pan en bak eerst even de knoflook lichtbruin en voeg dan de fijngesneden ui, peper, wortel en selderij toe. Ook kan je hier je extra groente resten bij in doen. De tomaten bewaar je voor het laatst.
- 3Kook deze 5-7 minuten zodat je groenten lekker zacht zijn en voeg dan de tomaten toe en laat nog 15-20 minuten pruttelen op het fornuis. Breng eventueel nog meer op smaak met peper en zout.
- 4Serveer met veel citroen in een leuke saladekom.
De Pisto Manchego is letterlijk een groenteschotel in het Spaans, deze kan je heerlijk bereiden met de ingrediënten uit de box maar ook als je nog restjes groentes hebt kan je deze groente schotel makkelijk voller maken.
Dit eenvoudige groentegerecht is een geweldige aanvulling op de rijke smaken van de Albondigas die je lekker met de saus van de groenten kunt eten en natuurlijk met de Patatas Bravas. Het is gezond, voedzaam en vol met smaak. Geniet ervan!
