Groente
10 min
30 min

Pisto Manchego

De Pisto Manchego is een klassieke Spaanse groenteschotel die behalve gezond ook ontzettend lekker en fris is van smaak!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Olijfolie
      30 ml
    • Wortel
      100 g
    • Paprika
      stuks
    • Trostomaten
      stuks
    • Citroen
      stuks
    • Ui
      stuks
    • Knoflooktenen
      stuks
    • Spaanse Peper
      stuks
    • Bleekselderij
      stuks
    • Aubergine
      stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snij de worteltjes, bleekselderij en tomaten in kleine blokjes. Snij de teentjes knoflook, ui en Spaanse Peper (eventueel zonder zaadlijst als je deze minder pittig wil) ook heel fijn. Kijk of je nog een paprika, aubergine of iets dergelijks over hebt in je koelkast en snijd deze ook in kleine blokjes.
    • 2
      Verhit de olijfolie in een pan en bak eerst even de knoflook lichtbruin en voeg dan de fijngesneden ui, peper, wortel en selderij toe. Ook kan je hier je extra groente resten bij in doen. De tomaten bewaar je voor het laatst.
    • 3
      Kook deze 5-7 minuten zodat je groenten lekker zacht zijn en voeg dan de tomaten toe en laat nog 15-20 minuten pruttelen op het fornuis. Breng eventueel nog meer op smaak met peper en zout.
    • 4
      Serveer met veel citroen in een leuke saladekom.

De Pisto Manchego is letterlijk een groenteschotel in het Spaans, deze kan je heerlijk bereiden met de ingrediënten uit de box maar ook als je nog restjes groentes hebt kan je deze groente schotel makkelijk voller maken.

Dit eenvoudige groentegerecht is een geweldige aanvulling op de rijke smaken van de Albondigas die je lekker met de saus van de groenten kunt eten en natuurlijk met de Patatas Bravas. Het is gezond, voedzaam en vol met smaak. Geniet ervan!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten