Kip
10 min
10 min

Pita broodje met kip shoarma

Op iedere straathoek in de mediterrane wereld kun je ze vinden: arabisch gekruide pitabroodjes met kipshoarma. Ons ambachtelijk gemarineerde shoarmavlees komt van de beste scharrelkippen die vorstelijk hebben geleefd op de boerderij van Jelle&Stijn.
Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Peterselie
      15 g
    • Knoflooktenen
      stuks
    • Shoarma vlees
      300 g
    • Pita broodjes
      stuks
    • Verse friet
      250 g
    • Yoghurt
      75 ml
    • Olijfolie, peper, zout
      snufje
    • Ijsbergsla
      25 g
    • Komkommer
      0.25 stuks

    Aan de slag

    • 1
      Hak de verse peterselie fijn en met dit met de yoghurt. Pers hier ook de knoflook teen bij en roer dit met twee eetlepels olijfolie door elkaar tot een gladde saus. Maak op smaak met peper en zout.
    • 2
      Verwarm de oven voor op 200 graden celsius en meng de in water gewelde frietje met olijfolie (en voeg ook hier weer peper en zout toe!). Rooster de frietjes tot deze goud bruin zijn, dit kan zeker 40-45 minuten duren. Check tussentijds of de friet al gaar is.
    • 3
      Snijd de komkommer in plakjes en hou deze apart.
    • 4
      Bak de shoarma als de frietjes bijna klaar zijn, leg de pita broodjes nog ongeveer 4 minuten in de oven bij de frietjes.
    • 5
      Vul de pita broodjes met wat gesneden ijsbergsla, doe de yoghurtdip hierover en vul af met de komkommer en shoarma.
    • 6
      Serveer de frietjes op een bord en leg de gevulde pita broodjes erbij. TIP: zet meerdere groenten en kruiden op tafel - zoals paprika, tomaatjes en augurken - zodat je ieder pitabroodje kunt laten variëren in smaak. Natuurlijk kun je ook vrijelijk sambal, tabasco, bieslook of andere lekkernijen toevoegen. Gebruik je fantasie!

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten