Kip
10 min
10 min
Pita broodje met kip shoarma

Op iedere straathoek in de mediterrane wereld kun je ze vinden: arabisch gekruide pitabroodjes met kipshoarma. Ons ambachtelijk gemarineerde shoarmavlees komt van de beste scharrelkippen die vorstelijk hebben geleefd op de boerderij van Jelle&Stijn.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Peterselie15 g
- Knoflooktenen2 stuks
- Shoarma vlees300 g
- Pita broodjes2 stuks
- Verse friet250 g
- Yoghurt75 ml
- Olijfolie, peper, zout1 snufje
- Ijsbergsla25 g
- Komkommer0.25 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Hak de verse peterselie fijn en met dit met de yoghurt. Pers hier ook de knoflook teen bij en roer dit met twee eetlepels olijfolie door elkaar tot een gladde saus. Maak op smaak met peper en zout.
- 2Verwarm de oven voor op 200 graden celsius en meng de in water gewelde frietje met olijfolie (en voeg ook hier weer peper en zout toe!). Rooster de frietjes tot deze goud bruin zijn, dit kan zeker 40-45 minuten duren. Check tussentijds of de friet al gaar is.
- 3Snijd de komkommer in plakjes en hou deze apart.
- 4Bak de shoarma als de frietjes bijna klaar zijn, leg de pita broodjes nog ongeveer 4 minuten in de oven bij de frietjes.
- 5Vul de pita broodjes met wat gesneden ijsbergsla, doe de yoghurtdip hierover en vul af met de komkommer en shoarma.
- 6Serveer de frietjes op een bord en leg de gevulde pita broodjes erbij. TIP: zet meerdere groenten en kruiden op tafel - zoals paprika, tomaatjes en augurken - zodat je ieder pitabroodje kunt laten variëren in smaak. Natuurlijk kun je ook vrijelijk sambal, tabasco, bieslook of andere lekkernijen toevoegen. Gebruik je fantasie!