Roerbak
20 min
20 min

Pittige Aziatische roerbak

Dit pittige Aziatische roerbakgerecht combineert de sappigheid van kip met de knapperigheid van verse groenten, de pit van een pepertje en de zachtheid van noodles, allemaal gehuld in een smaakvolle saus.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Dit pittige Aziatische roerbakgerecht combineert de sappigheid van kip met de knapperigheid van verse groenten, de pit van een pepertje en de zachtheid van noodles, allemaal gehuld in een smaakvolle saus.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • noodles (bijvoorbeeld Udon of rijstnoodles)
      200 g
    • kipfilet, in stukjes gesneden
      300 g
    • sperziebonen, in stukjes
      150 g
    • rode peper in dunne plakjes gesneden (verwijder de zaadlijst als je hem minder pittig wil)
      stuks
    • wortel, julienne gesneden
      stuks
    • taugé
      100 g
    • plantaardige olie
      eetlepel
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • sojasaus
      eetlepel
    • oestersaus
      eetlepel
    • hoisinsaus
      eetlepel
    • sesamolie
      theelepel
    • suiker
      theelepel
    • gemalen zwarte peper
      0.5 theelepel

    Aan de slag

    • 1
      Meng alle ingrediënten voor de saus (sojasaus, oestersaus, hoisinsaus, sesamolie, suiker en de peper) in een kleine kom en zet deze opzij.
    • 2
      Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
    • 3
      Verhit een eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipstukjes toe en bak tot deze volledig gaar is. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
    • 4
      Voeg de overgebleven eetlepel olie toe aan de pan. Voeg de knoflook toe en bak deze kort. Voeg vervolgens de sperziebonen en wortel toe. Roerbak de groenten tot ze bijna gaar zijn.
    • 5
      Voeg de taugé toe aan de pan en roerbak nog een minuut.
    • 6
      Voeg de gekookte kip en noodles toe aan de pan.
    • 7
      Giet de voorbereide saus over het mengsel in de pan. Roer alles goed om te combineren en te zorgen dat de saus alle ingrediënten goed bedekt.
    • 8
      Verdeel het roerbakgerecht over twee borden. Optioneel kun je het gerecht garneren met gesneden lente-ui of sesamzaadjes.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten