Biefstuk
20 min
10 min

Pittige Chinese roerbak met sappige biefstukreepjes

Szechuan Beef combineert dun gesneden biefstukreepjes met een pittige en aromatische saus, vaak verrijkt met groenten zoals paprika's en uien. Dit Szechuan Beef recept is perfect voor liefhebbers van pittig eten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Biefstuk in reepjes gesneden
      350 g
    • Plantaardige olie
      eetlepel
    • Rode paprika, in reepjes gesneden
      stuks
    • Groene paprika, in reepjes gesnedenG
      stuks
    • Lente-uitjes, in stukjes gesneden
      stuks
    • Knoflook, fijngehakt
      teentje
    • Gember (ongeveer 2 cm), fijngehakt
      stuks
    • Gedroogde rode chilipepers, naar smaak, in stukjes (optioneel voor extra pit)
      stuks
    • Sichuan peperkorrels, licht geplet (aanpassen naar smaak)
      theelepel
    • Sojasaus (1/3 marinade, 2/3 Saus)
      eetlepel
    • Chinese Rijstwijn (marinade)
      theelepel
    • Maizena (1/3 marinade, 2/3 Saus)
      theelepel
    • Hoisinsaus (saus)
      eetlepel
    • Oestersaus (saus)
      eetlepel
    • Sesamolie (saus)
      theelepel
    • Suiker (saus)
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Meng de biefstukreepjes met de ingrediënten voor de marinade en laat dit minstens 15 minuten marineren.
    • 2
      Combineer alle ingrediënten voor de saus in een kleine kom en zet opzij.
    • 3
      Verhit de plantaardige olie in een wok of grote pan op hoog vuur.
    • 4
      Voeg de gemarineerde biefstukreepjes toe aan de wok en roerbak snel tot ze bijna gaar zijn. Haal het vlees uit de wok en zet opzij.
    • 5
      In dezelfde wok, voeg wat extra olie toe indien nodig en roerbak de knoflook, gember, chilipepers en Sichuan peperkorrels tot ze geurig zijn.
    • 6
      Voeg de paprikareepjes toe aan de wok en roerbak tot ze net gaar zijn maar nog steeds knapperig.
    • 7
      Doe het vlees terug in de wok en giet de saus erover. Roerbak snel op hoog vuur tot de saus dikker wordt en alles goed gemengd en glanzend is.
    • 8
      Voeg de lente-uitjes toe en roerbak nog een paar seconden. Serveer direct, eventueel met witte rijst of noedels.

Szechuan Beef is een pittig en smaakvol gerecht uit de Szechuan (of Sichuan) keuken, die afkomstig is uit de Sichuan provincie in het zuidwesten van China. Deze keuken staat bekend om zijn intensieve gebruik van knoflook, chilipepers en de unieke Sichuan peperkorrels die een kenmerkend tintelend, bijna verdovend effect geven. Szechuan Beef combineert dun gesneden biefstukreepjes met een pittige en aromatische saus, vaak verrijkt met groenten zoals paprika's en uien. Dit Szechuan Beef recept is perfect voor liefhebbers van pittig eten en kan worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren door meer of minder chilipepers en Sichuan peperkorrels toe te voegen.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten