Paksoi
5 min
10 min
Pittige Oosterse Paksoi Roerbak

Ontdek de knapperige paksoi met dit snelle en smaakvolle roerbakgerecht. Paksoi, een populaire groente in de Aziatische keuken, kenmerkt zich door zijn knapperige stelen en zachte bladeren die uitstekend smaken in een scala aan gerechten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Paksoi2 stuks
- Knoflook2 teentje
- Gember2 centimeter
- Sojasaus2 eetlepel
- Oestersaus1 eetlepel
- Sesamolie1 theelepel
- Chilivlokken0.5 theelepel
- Rijstazijn1 theelepel
- Suiker1 theelepel
- Sesamzaadjes1 eetlepel
- Lente ui1 stuks
- Plantaardige olie
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng in een kleine kom de sojasaus, oestersaus, sesamolie, rijstazijn, suiker, en chilivlokken. Roer goed door elkaar tot de suiker volledig is opgelost.
- 2Verhit wat plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- 3Voeg de knoflook en gember toe en roerbak snel tot ze geurig zijn, maar niet verbrand, ongeveer 30 seconden.
- 4Voeg de paksoi toe en roerbak 2-3 minuten, tot de bladeren beginnen te verwelken en de stengels knapperig
- 5Giet de voorbereide saus over de paksoi en roerbak alles goed door elkaar, zodat de groenten gelijkmatig bedekt zijn met de saus. Laat het geheel nog 1-2 minuten koken, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- 6Serveer de paksoi direct uit de wok en garneer met geroosterde sesamzaadjes en fijngehakte lente
Ontdek de knapperige paksoi met dit snelle en smaakvolle roerbakgerecht. Paksoi, een populaire groente in de Aziatische keuken, kenmerkt zich door zijn knapperige stelen en zachte bladeren die uitstekend smaken in een scala aan gerechten. In dit recept wordt de milde, licht zoete smaak van paksoi gecombineerd met een pittige, rijke saus die zorgt voor een heerlijk contrast.
