Personen
-
+
Ingrediënten
- Aardappelen500 g
- Knoflook1 stuks
- Olijfolie2 ml
- Tijm1 g
- Zout en peper1 g
- Varkenskoteletten2 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200°C.
- 2Snijd de aardappelen doormidden en plaats ze op een bakplaat. Besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie, bestrooi ze met zout, peper en de helft van de tijm. Bak ze in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn, ongeveer 30 minuten.
- 3Wrijf de varkenskoteletten in met de resterende olijfolie, knoflook, resterende tijm, zout en peper. Zorg ervoor dat de koteletten goed bedekt zijn.
- 4Verhit een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de varkenskoteletten toe en bak ze aan elke kant 2-3 minuten tot ze mooi bruin zijn.
- 5Zet de koekenpan met de varkenskoteletten in de oven en bak ze nog 10-15 minuten, of tot ze volledig gaar zijn. De kern temperatuur zou rond de 63°C moeten zijn.
- 6Haal de varkenskoteletten uit de oven en laat ze een paar minuten rusten.
- 7Serveer de varkenskoteletten met de gebakken aardappelen, en garneer met extra tijmtakjes.
Pork Chop is een varkenskotelet en geen karbonade. Een varkenskotelet wordt uit het ribstuk gesneden en heeft meestal een bot en een vetrandje. Het vlees van een kotelet is vast en stevig. De sappigste koteletten worden uit het lage ribstuk gesneden. Dat bevat weliswaar wat meer vet, maar dat maakt het extra smaakvol.