Vlees
10 min
15 min

Pork Chop (Sunday Roast)

Hierbij een recept om een lekkere sappige koteletten te maken met gebakken aardappeltjes en tijm.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Aardappelen
      500 g
    • Knoflook
      stuks
    • Olijfolie
      ml
    • Tijm
      g
    • Zout en peper
      g
    • Varkenskoteletten
      stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200°C.
    • 2
      Snijd de aardappelen doormidden en plaats ze op een bakplaat. Besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie, bestrooi ze met zout, peper en de helft van de tijm. Bak ze in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn, ongeveer 30 minuten.
    • 3
      Wrijf de varkenskoteletten in met de resterende olijfolie, knoflook, resterende tijm, zout en peper. Zorg ervoor dat de koteletten goed bedekt zijn.
    • 4
      Verhit een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de varkenskoteletten toe en bak ze aan elke kant 2-3 minuten tot ze mooi bruin zijn.
    • 5
      Zet de koekenpan met de varkenskoteletten in de oven en bak ze nog 10-15 minuten, of tot ze volledig gaar zijn. De kern temperatuur zou rond de 63°C moeten zijn.
    • 6
      Haal de varkenskoteletten uit de oven en laat ze een paar minuten rusten.
    • 7
      Serveer de varkenskoteletten met de gebakken aardappelen, en garneer met extra tijmtakjes.

Pork Chop is een varkenskotelet en geen karbonade. Een varkenskotelet wordt uit het ribstuk gesneden en heeft meestal een bot en een vetrandje. Het vlees van een kotelet is vast en stevig. De sappigste koteletten worden uit het lage ribstuk gesneden. Dat bevat weliswaar wat meer vet, maar dat maakt het extra smaakvol.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten