Ingrediënten
- Japanse noodles, kant-en-klaar150 g
- Kippenbouillon750 ml
- Sojasaus1 eetlepel
- Sesamolie1 eetlepel
- Knoflook, fijngehakt2 teentje
- Gember1 stukje (3cm)
- Paksoi1 stuks
- Edamame, ongepeld300 g
- Chinese Kool0.25 stuks
- Lente ui2 stuks
- Kipfilet200 g
- Chili vlokken1 snuifje
- Sesamzaadjes, voor de garnering
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Neem de kant-en-klare noedels en zet ze even opzij. Of bereid ze volgens de verpakking. Verwarm in een pan de sesamolie op middelhoog vuur. Voeg jouw fijngehakte knoflook en gember toe, en bak ze tot ze heerlijk geurig zijn, wat ongeveer 1-2 minuten zal duren
- 2Voeg nu de dun gesneden kipfilet toe en bak deze tot ze volledig gaar is.
- 3Schenk de kippenbouillon en sojasaus in de pan. Laat het geheel even sudderen, zo'n 5 minuten.
- 4Voeg vervolgens jouw Chinese kool, edamame en paksoi toe aan de bouillon. Kook ze kort, ongeveer 2-3 minuten, zodat ze net zacht worden maar nog steeds die fijne crunch behouden.
- 5Verdeel de kant-en-klare Japanse noedels over diepe kommen.
- 6Giet je heerlijke bouillon met kip en groenten over de noedels.
- 7Garneer jouw ramen met lente-uitjes, een beetje sesamzaadjes en, als je van wat pit houdt, wat chili vlokken of verse rode peper.
- 8Pak twee lepels, serveer onmiddellijk, en geniet van deze heerlijke maaltijd die je zojuist hebt bereid!
Ramen is een traditioneel Japans gerecht dat bestaat uit tarwenoedels geserveerd in een kip-, vlees- of visbouillon, vaak op smaak gebracht met sojasaus of miso, en bedekt met ingrediënten zoals gesneden kip, rund- of varkensvlees, gedroogde zeewier, menma (gefermenteerde bamboescheuten) en lente-uitjes. Ramen is typisch een gerecht dat je op veel manieren kan klaarmaken, van vega tot vis.
Wist je waarom het eerste ramen-restaurant 'Tsuta' in Tokyo in 2015 een Michelin-ster ontving? De kwaliteit van de ingrediënten die chef Yuki Onishi kiest, speelt een cruciale rol. Hij maakt zijn eigen sojasaus met speciaal geselecteerde sojabonen en tarwe. Dan is er de bouillon, een rijke mix van kip, schelpdieren en andere unieke ingrediënten die een diepe, complexe smaak geven zonder overweldigend te zijn. Wat Tsuta echt doet opvallen, is de innovatie: stel je voor dat je ramen proeft met een vleugje truffelolie, wat een onverwachte draai geeft aan een traditioneel gerecht.
Bovenop deze smaakinnovaties komt een diepgaand vakmanschap. Elk element van je ramen, van de noedels tot de toppings, wordt met uiterste zorg bereid, zodat elke kom consistent en van topkwaliteit is. En hoewel het eten op zich al indrukwekkend is, draagt de algehele ervaring - van de service tot de ambiance - ook bij aan de reden waarom Michelin Tsuta heeft erkend.
Hier zie je dat uitzonderlijk eten niet per se in formele of dure restaurants hoeft te zijn, maar in plaatsen waar oprechte toewijding en passie in elk gerecht wordt gestopt. Toewijding en passie is ook waar wij van eerlijk eten voor staan.
Hierbij een heerlijk basis recept voor ramen soep die je kan aanpassen met ingrediënten op veel manieren. Om een echt lekkere ramen te maken moet je gaan werken met een eigengemaakte bouillon, of een hele goede kwaliteit in de betere winkel kopen. De bouillon is alles bepalend voor de smaak. Zie ook het blog van deze week waar ik een eenvoudig groente- en kippenbouillon recept met je deel.
