Personen
-
+
Ingrediënten
- kipfilets2 stuks
- udon-noedels200 g
- kastanjechampignons, in plakjes200 g
- eieren2 stuks
- pepertje, fijngesneden (verwijder zaden voor minder pit)1 stuks
- kippenbouillon1 liter
- sojasaus3 eetlepel
- sesamolie2 eetlepel
- knoflook, fijngehakt2 teentje
- ui, gesnipperd1 stuks
- gemberpoeder1 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de kipfilets hierin. Laat minimaal 15 minuten marineren.
- 2Kook de eieren gedurende 7-8 minuten voor een halfzachte dooier. Laat schrikken in koud water, pel en snijd doormidden. Zet opzij.
- 3Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill de gemarineerde kipfilets tot ze volledig gaar zijn (ongeveer 6-8 minuten per kant). Snijd in plakjes en zet opzij.
- 4Kook de udon-noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- 5Verhit 1 eetlepel sesamolie in een pan en voeg de knoflook, ui en fijngesneden pepertje toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg de kastanjechampignons toe en bak tot ze zacht zijn.
- 6Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg 2 eetlepels sojasaus toe. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- 7Verdeel de udon-noedels over de kommen. Leg de plakjes gegrilde kip en champignons erover. Giet de hete bouillon in elke kom. Plaats de half gekookte eieren in elke kom.
- 8Versier met lente-uitjes en sesamzaadjes, indien gewenst.
- 9Serveer de ramensoep onmiddellijk.
Dit recept maakt de ramensoep lekker hartig met gegrilde kip. De kip wordt eerst gemarineerd en gegrild voor extra smaak, terwijl de kastanjechampignons, een gekookt ei en een pittig pepertje zorgen voor de volle smaak.
