Soep
25 min
30 min

Ramen soep met gegrilde kip

Dit recept maakt de ramensoep lekker hartig met gegrilde kip. De kip wordt eerst gemarineerd en gegrild voor extra smaak, terwijl de kastanjechampignons, een gekookt ei en een pittig pepertje zorgen voor de volle smaak.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • kipfilets
      stuks
    • udon-noedels
      200 g
    • kastanjechampignons, in plakjes
      200 g
    • eieren
      stuks
    • pepertje, fijngesneden (verwijder zaden voor minder pit)
      stuks
    • kippenbouillon
      liter
    • sojasaus
      eetlepel
    • sesamolie
      eetlepel
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • ui, gesnipperd
      stuks
    • gemberpoeder
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de kipfilets hierin. Laat minimaal 15 minuten marineren.
    • 2
      Kook de eieren gedurende 7-8 minuten voor een halfzachte dooier. Laat schrikken in koud water, pel en snijd doormidden. Zet opzij.
    • 3
      Verhit een grillpan op middelhoog vuur. Grill de gemarineerde kipfilets tot ze volledig gaar zijn (ongeveer 6-8 minuten per kant). Snijd in plakjes en zet opzij.
    • 4
      Kook de udon-noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
    • 5
      Verhit 1 eetlepel sesamolie in een pan en voeg de knoflook, ui en fijngesneden pepertje toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg de kastanjechampignons toe en bak tot ze zacht zijn.
    • 6
      Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg 2 eetlepels sojasaus toe. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
    • 7
      Verdeel de udon-noedels over de kommen. Leg de plakjes gegrilde kip en champignons erover. Giet de hete bouillon in elke kom. Plaats de half gekookte eieren in elke kom.
    • 8
      Versier met lente-uitjes en sesamzaadjes, indien gewenst.
    • 9
      Serveer de ramensoep onmiddellijk.

Dit recept maakt de ramensoep lekker hartig met gegrilde kip. De kip wordt eerst gemarineerd en gegrild voor extra smaak, terwijl de kastanjechampignons, een gekookt ei en een pittig pepertje zorgen voor de volle smaak. 

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten