Personen
-
+
Ingrediënten
- risottorijst200 g
- kippen- of groentebouillon
- kleine ui, fijngesnipperd1 stuks
- knoflook, fijngehakt2 teentje
- witte wijn100 ml
- parmezaanse kaas, geraspt50 g
- olijfolie2 eetlepel
- Zout en peper naar smaak
- schorseneren, geschild en in dunne plakjes gesneden200 g
- pijnboompitten30 g
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Zet de kippen- of groentebouillon op een laag vuur om warm te blijven.
- 2Snijd de ui en knoflook fijn.
- 3Schil de schorseneren en snijd ze in dunne plakjes.
- 4Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- 5Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
- 6Voeg de risottorijst toe en bak kort mee tot de korrels glazig zijn.
- 7Blus af met de witte wijn en laat deze bijna helemaal verdampen.
- 8Begin met het toevoegen van de warme bouillon, één soeplepel per keer. Roer regelmatig. Voeg pas een nieuwe lepel bouillon toe als de vorige bijna is opgenomen door de rijst. Ga door met dit proces tot de rijst gaar is maar nog een beetje 'bite' heeft. Dit duurt ongeveer 18-20 minuten.
- 9Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer tot een romig geheel. Breng op smaak met zout en peper.
- 10In een aparte pan, bak je de plakjes schorseneren in wat olijfolie op middelhoog vuur tot ze zacht en lichtbruin zijn. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten.
- 11In een droge koekenpan, rooster je de pijnboompitten op laag vuur tot ze goudbruin zijn. Let goed op, want ze kunnen snel verbranden.
- 12Verdeel de risotto over de borden.
- 13Leg de gebakken schorseneren bovenop de risotto.
- 14Strooi de geroosterde pijnboompitten erover.
- 15Optioneel: garneer met wat verse peterselie.
Dit recept biedt je een lekker Italiaans gerecht wat je snel op tafel kunt hebben staan. De bereidingstijd bedraagt ongeveer 45-50 minuten.
Zorg ervoor dat je de geschilde schorseneren direct in dit water met wat citroensap of azijn legt om de verkleuring ervan zo veel mogelijk tegen te gaan. Het is ook aan te raden om keukenhandschoenen te dragen tijdens het schillen van schorseneren, aangezien het sap de huid kan verkleuren en moeilijk te verwijderen is. Lees ook ons weblog van deze week over schorseneren.
