Bieten
10 min
30 min

Rode bietenburger, lekker vega

In een goede burger hoeft niet altijd vlees te zitten.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • grote gekookte rode bieten
      stuks
    • kikkererwten
      400 g
    • middelgrote ui
      stuks
    • knoflook
      teentje
    • Een handjevol verse koriander
    • olijfolie
      eetlepel
    • Zout en peper naar smaak
    • hamburgerbroodjes
      stuks
    • Garneringen zoals sla, tomaat en saus naar keuze

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Begin met het raspen van de twee gekookte rode bieten. Open het blik kikkererwten, giet het vocht af en spoel de kikkererwten grondig onder koud stromend water om overtollig zout te verwijderen. Pureer de gespoelde kikkererwten vervolgens in een keukenmachine.
    • 2
      Combineer de geraspte bieten met de gepureerde kikkererwten in een grote kom. Snijd de ui en de knoflook fijn en hak de verse koriander grof. Voeg deze ingrediënten toe aan het bieten-kikkererwtenmengsel. Meng alles goed door elkaar en breng het op smaak met zout en peper.
    • 3
      Verdeel het mengsel in vier gelijke porties en vorm met je handen burgers. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers aan beide zijden voor ongeveer 5 tot 7 minuten, of tot ze een stevige korst hebben ontwikkeld.
    • 4
      Snijd intussen de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze eventueel lichtjes. Plaats een gebakken bietenburger op de onderste helft van elk broodje en voeg naar wens garneringen toe zoals sla, tomaat en saus. Plaats de bovenste helft van het broodje erop om de burger af te maken.
    • 5
      Tip: Je kunt dit burger mengsel ook als vulling gebruiken voor je samosa’s

In een goede burger hoeft niet altijd vlees te zitten.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten