Personen
-
+
Ingrediënten
- grote gekookte rode bieten2 stuks
- kikkererwten400 g
- middelgrote ui1 stuks
- knoflook4 teentje
- Een handjevol verse koriander
- olijfolie2 eetlepel
- Zout en peper naar smaak
- hamburgerbroodjes4 stuks
- Garneringen zoals sla, tomaat en saus naar keuze
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Begin met het raspen van de twee gekookte rode bieten. Open het blik kikkererwten, giet het vocht af en spoel de kikkererwten grondig onder koud stromend water om overtollig zout te verwijderen. Pureer de gespoelde kikkererwten vervolgens in een keukenmachine.
- 2Combineer de geraspte bieten met de gepureerde kikkererwten in een grote kom. Snijd de ui en de knoflook fijn en hak de verse koriander grof. Voeg deze ingrediënten toe aan het bieten-kikkererwtenmengsel. Meng alles goed door elkaar en breng het op smaak met zout en peper.
- 3Verdeel het mengsel in vier gelijke porties en vorm met je handen burgers. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers aan beide zijden voor ongeveer 5 tot 7 minuten, of tot ze een stevige korst hebben ontwikkeld.
- 4Snijd intussen de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze eventueel lichtjes. Plaats een gebakken bietenburger op de onderste helft van elk broodje en voeg naar wens garneringen toe zoals sla, tomaat en saus. Plaats de bovenste helft van het broodje erop om de burger af te maken.
- 5Tip: Je kunt dit burger mengsel ook als vulling gebruiken voor je samosa’s
In een goede burger hoeft niet altijd vlees te zitten.
