Noodles
15 min
30 min

Roerbak met Kalkoenfilet, Paprika, Champignons, Bieslook en Sesamzaadjes in de Koekenpan of Wok

Deze snelle roerbak met kalkoenfilet, paprika, champignons, bieslook en sesamzaadjes in de koekenpan of wok heb je in 45 minuten op je tafel staan. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Deze snelle roerbak met kalkoenfilet, paprika, champignons, bieslook en sesamzaadjes in de koekenpan of wok heb je in 45 minuten op je tafel staan. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Je kan natuurlijk hier ook weer spelen met de groenten die je nog in je koelkast hebt liggen. Lekker met eiernoodles of witte rijst.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • kalkoenfilet, in dunne reepjes gesneden
      500 g
    • paprika (kleur naar keuze), in reepjes gesneden
      stuks
    • champignons, in plakjes gesneden Een bosje groene bieslook, fijngehakt
      250 g
    • sesamzaadjes
      eetlepel
    • sojasaus
      eetlepel
    • oestersaus
      eetlepel
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • geraspte gember
      eetlepel
    • plantaardige olie
      eetlepel
    • zout en peper naar smaak

    Keukengerei nodig?

    EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kalkoenfilet, paprika's, champignons en bieslook zoals aangegeven.
    • 2
      Meng in een kom de kalkoenreepjes met 1 eetlepel sojasaus, 1/2 eetlepel oestersaus, en een snufje peper. Laat dit ongeveer 10 minuten marineren.
    • 3
      Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan of wok op hoog vuur. Voeg de kalkoenreepjes toe en roerbak ze snel tot ze net gaar zijn (ongeveer 3-5 minuten). Haal de kalkoen uit de pan en zet opzij.
    • 4
      Voeg de resterende olie toe aan de pan. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak even kort. Voeg dan de paprika's en champignons toe en roerbak op hoog vuur tot ze zacht zijn (ongeveer 5-7 minuten).
    • 5
      Voeg de gebakken kalkoenreepjes terug in de pan. Voeg de resterende sojasaus en oestersaus toe en meng alles goed door elkaar.
    • 6
      Voeg de bieslook en sesamzaadjes toe aan de pan en roer het geheel nog een minuut door.
    • 7
      Serveer de roerbak meteen, eventueel met rijst of noedels.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten