Kip
10 min
25 min

Romige kip curry

Kokosroom is een populaire keuze in de veganistische keuken als vervanger voor zuivelroom, en het wordt ook veel gebruikt in tropische dranken en desserts voor een rijke, kokosachtige smaak.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kippendij
      300 g
    • Grote Ui
      stuks
    • Knoflook, fijngesneden
      teentje
    • Gember
      stuks
    • Currypoeder
      eetlepel
    • Gemalen Kurkuma
      theelepel
    • Gemalen komijn
      theelepel
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Chilipoeder
      0.5 theelepel
    • Kokosroom
      250 ml
    • Tomatenpuree
      100 ml
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse Koriander

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kippendijen in blokjes.
    • 2
      Snipper de ui en hak de knoflook en gember fijn.
    • 3
      Verhit de olie in een diepe pan op middelhoog vuur.
    • 4
      Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin, ongeveer 5-6 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.
    • 5
      In dezelfde pan, voeg meer olie toe indien nodig en bak de ui, knoflook en gember tot ze glazig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
    • 6
      Voeg currypoeder, kurkuma, komijn, paprikapoeder en chilipoeder toe. Bak de kruiden 1-2 minuten mee tot ze geurig zijn.
    • 7
      Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog een minuut.
    • 8
      Voeg de gebakken kip weer toe aan de pan.
    • 9
      Giet de kokosroom erbij en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen totdat de kip gaar is.
    • 10
      Proef en breng op smaak met zout en peper.
    • 11
      Serveer de curry warm, gegarneerd met verse koriander. Lekker met rijst of naanbrood.

Romige kipcurry voor twee personen, waarbij alleen kokosroom wordt gebruikt voor een zachte textuur. Voor de kip gebruiken we kippendijen vanwege hun smaak, maar je kan ook kipfilet gebruiken. De kokosroom kan apart worden gekocht, maar je kunt het ook zelf maken door een blik kokosmelk een nacht in de koelkast te zetten. De room zal naar de bovenkant stijgen en kan worden afgeschept voor gebruik. Dit deel is de kokosroom, terwijl het dunnere vocht dat overblijft kokosmelk is.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten