Afdrukken
Oesterzwammen zijn een soort eetbare paddenstoelen die vaak worden gebruikt in diverse keukens over de hele wereld. Ze hebben een waaiervormige of oestervormige hoed, vandaar de naam. De textuur is vlezig en fluweelachtig, en ze hebben een subtiele, aardse smaak die soms wordt omschreven als licht nootachtig of zoetig.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Penne200 g
- Oesterzwam200 g
- Tomatenblokjes1 blik
- Kleine ui1 stuks
- Knoflook2 teentje
- Kookroom150 ml
- Olijfolie2 eetlepel
- Zout en Peper, naar smaak
- Basilicum en Parmezaanse kaas (optioneel)
Aan de slag
- 1Breng een grote pan met water aan de kook, voeg een snufje zout toe en kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- 2Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de oesterzwammen toe en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij.
- 3Verhit de overige eetlepel olijfolie in dezelfde pan. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en fruit tot ze zacht en transparant zijn. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus enkele minuten sudderen.
- 4Zet het vuur laag en voeg de kookroom toe aan de rode saus. Roer goed door elkaar en laat het een minuutje sudderen.
- 5Voeg de gebakken oesterzwammen en de gekookte penne toe aan de rode saus. Meng alles goed door elkaar en laat het nog 2-3 minuten op laag vuur staan zodat alle smaken goed mengen. Breng op smaak met zout en peper.
- 6Verdeel de romige penne met oesterzwammen over twee borden. Garneer eventueel met verse basilicum en Parmezaanse kaas.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten