Soep
10 min
20 min

Romige paprikasoep

Paprikasoep is een van onze all-time favorieten: verrassend simpel te maken, lekker als tussendoortje of voorafje - en je kunt ook altijd variëren met de kleur: rood, geel, groen, etc. Probeer het eens!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Roomboter
      20 g
    • Ui
      stuks
    • Groentenbouillon
      500 ml
    • Knoflooktenen
      stuks
    • Puntpaprika
      stuks
    • Mascarpone
      100 g

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de ui in halve ringen, halveer de paprika’s en verwijder de pitjes.
    • 2
      Snijd de paprika’s in smalle reepjes
    • 3
      Smelt de boter in een pan waar minimaal 2 liter in kan, als de boter is uit gebruist fruit de ui, de geperste knoflook en de paprika aan.
    • 4
      Blus af met 1 liter water met 1 blokje groente bouillon.
    • 5
      Blender glad met een staafmixer en voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer met een lekkere dot mascarpone. Crème frêche mag natuurlijk ook!
2025 © Eerlijk Eten