Afdrukken
Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout2 snufje
- Peper2 snufje
- Roomboter15 g
- Runderbouillon1 stuks
- Sjalot1 stuks
- Knoflooktenen2 stuks
- Slagroom250 ml
- Groene peperkorrels op vocht1 eetlepel
- Zwarte peperkorrels2 theelepel
- Cognac4 eetlepel
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snipper het sjalotje en pers de knoflookteentjes uit.
- 2Smelt de boter in een saus pan (is pan met ronde bodem) en fruit hierin de sjalot en de knoflook aan.
- 3Voeg de peperbolletjes in vocht toe, en plet de zwarte peperkorrels met de platte kant van een koksmes en voeg deze ook toe. Blus het geheel af met de cognac. Pas op, het kan zijn dat de cognac gaat branden. Het beste is om af te blussen met de afzuigkap uit.
- 4Voeg vervolgens de bouillon ( 400 ml van1 bouillonblokje) toe en de slagroom, laat dit indampen tot gewenste dikte.
- 5Breng op smaak met peper en zout.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten