Sauzen
10 min
10 min

Romige pepersaus

Deze klassieke saus is een must voor elke thuiskok: een absolute smaakmaker voor bij alle soorten rundersteak: entrecôte, ribeye, biefstuk, ossenhaas. Probeer het...en geniet!
Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Roomboter
      15 g
    • Runderbouillon
      stuks
    • Sjalot
      stuks
    • Knoflooktenen
      stuks
    • Slagroom
      250 ml
    • Groene peperkorrels op vocht
      eetlepel
    • Zwarte peperkorrels
      theelepel
    • Cognac
      eetlepel

    Keukengerei nodig?

    EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.

    Aan de slag

    • 1
      Snipper het sjalotje en pers de knoflookteentjes uit.
    • 2
      Smelt de boter in een saus pan (is pan met ronde bodem) en fruit hierin de sjalot en de knoflook aan.
    • 3
      Voeg de peperbolletjes in vocht toe, en plet de zwarte peperkorrels met de platte kant van een koksmes en voeg deze ook toe. Blus het geheel af met de cognac. Pas op, het kan zijn dat de cognac gaat branden. Het beste is om af te blussen met de afzuigkap uit.
    • 4
      Voeg vervolgens de bouillon ( 400 ml van1 bouillonblokje) toe en de slagroom, laat dit indampen tot gewenste dikte.
    • 5
      Breng op smaak met peper en zout.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten