Fajita's
15 min
10 min

Runder Fajita's met tomaat en courgette

Runder Fajita's met tomaat en courgette, een heerlijk zomers gerecht dat je ook (kleingesneden) als borrelhapje kunt serveren.
Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zout
      snufje
    • Mager rundergehakt
      400 g
    • Ui
      stuks
    • Gedroogde tijm
      snufje
    • Avocado
      stuks
    • Knoflooktenen
      stuks
    • Geraspte kaas
      50 g
    • Cherry tomaat
      250 g
    • Verse Peterselie(Gehakt)
      10 g
    • Limoen
      stuks
    • Tortilla Wraps
      stuks
    • Tomaten Polpa Blik Klein
      stuks
    • Gemalen Komijn
      eetlepel
    • Gedroogde Oregano
      eetlepel
    • Uienpoeder
      eetlepel
    • Knoflookpoeder
      eetlepel
    • Cayennepeper
      theelepel
    • Gerookte Paprikapoeder
      eetlepel
    • Gemalen Peper
      theelepel

    Keukengerei nodig?

    EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.

    Aan de slag

    • 1
      Begin met het Snijden van de ui in halve ringen, halveer Cherry tomaatjes, snijd de courgette doormidden en in halve maantjes en pers de teen knoflook.
    • 2
      Pak een koekenpan en begin het gehakt te rullen, voeg vervolgens de zojuist gesneden groentes toe en wacht tot het loskomende vocht verdampt is, voeg nu 4 eetlepels van de zelfgemaakt cajun kruidenmix toe en laat eventjes 1 minute meebakken, dit noem je het myoteren van specerijen. Dit zorgt ervoor dat er meer smaak uit de specerijen komen.
    • 3
      Voeg de tomaten polpa toe en laat het gehakt mengsel pruttelen tot het een mooi samenhangende massa is geworden.
    • 4
      Pak de avocado en verwijder de schil en de pit, prak met behulp van een vork de avocado en meng dit met de crème fraiche, het sap van een halve limoen en de gehalte peterselie.
    • 5
      Verwarm de tortilla’s 30 seconden in de magnetron zodat ze lekker soepel zijn.
    • 6
      Besmeer het midden van de tortilla met het avocado mengsel, bestrooi met een beetje geraspte kaas en voeg vervolgends 4 a 5 eetlepels gehakt toe.
    • 7
      Begin de tortilla’s te rollen door eerst het deel dat het dichtstbij ligt over het gehakt te vouwen tot net iets onder het midden, en rol vervolgens zijwaarts strak dicht, dit zorgt ervoor dat de tortilla niet kan lekken.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten