Parelgort
15 min
120 min

Runderstoof met oesterzwam en za'atar

Dit heerlijke gerecht van runderriblappen met za'atar, oesterzwammen en wortel is perfect om te serveren met bijvoorbeeld aardappelen, parelgort of rijst.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Runderrublap
      400 g
    • Oesterzwam, grof gesneden
      200 g
    • Wortel
      stuks
    • Za'atar
      eetlepel
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Ui, fijngesneden
      stuks
    • Knoflook, fijngesneden
      teentje
    • Runderbouillon
      400 ml
    • Zout en Peper, naar smaak
    • Peterselie of Tijm, optioneel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kruid de blokjes runderriblappen met za'atar, zout en peper. Laat dit even intrekken.
    • 2
      Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan op hoog vuur. Bak de blokjes vlees aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
    • 3
      Voeg de overgebleven eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan. Bak de fijngesneden ui, knoflook en plakjes wortel op middelhoog vuur tot de ui glazig is.
    • 4
      Voeg de oesterzwammen toe en bak ze een paar minuten mee tot ze zacht zijn.
    • 5
      Voeg de runderbouillon en de aangebraden vleesblokjes terug in de pan. Breng het geheel aan de kook.
    • 6
      Dek de pan af en laat het geheel sudderen op laag vuur voor ongeveer 1 uur en 30 minuten, of tot het vlees mals is.
    • 7
      Proef en voeg indien nodig meer zout en peper toe. Optioneel: Garneer met wat verse peterselie voordat je het gerecht serveert.

Dit heerlijke gerecht van runderriblappen met za'atar, oesterzwammen en wortel is perfect om te serveren met bijvoorbeeld aardappelen, parelgort of rijst.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten