Personen
-
+
Ingrediënten
- Runderrublap400 g
- Oesterzwam, grof gesneden200 g
- Wortel2 stuks
- Za'atar3 eetlepel
- Olijfolie2 eetlepel
- Ui, fijngesneden1 stuks
- Knoflook, fijngesneden2 teentje
- Runderbouillon400 ml
- Zout en Peper, naar smaak
- Peterselie of Tijm, optioneel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kruid de blokjes runderriblappen met za'atar, zout en peper. Laat dit even intrekken.
- 2Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan op hoog vuur. Bak de blokjes vlees aan alle kanten bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
- 3Voeg de overgebleven eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan. Bak de fijngesneden ui, knoflook en plakjes wortel op middelhoog vuur tot de ui glazig is.
- 4Voeg de oesterzwammen toe en bak ze een paar minuten mee tot ze zacht zijn.
- 5Voeg de runderbouillon en de aangebraden vleesblokjes terug in de pan. Breng het geheel aan de kook.
- 6Dek de pan af en laat het geheel sudderen op laag vuur voor ongeveer 1 uur en 30 minuten, of tot het vlees mals is.
- 7Proef en voeg indien nodig meer zout en peper toe. Optioneel: Garneer met wat verse peterselie voordat je het gerecht serveert.
Dit heerlijke gerecht van runderriblappen met za'atar, oesterzwammen en wortel is perfect om te serveren met bijvoorbeeld aardappelen, parelgort of rijst.
