Zalm
20 min
25 min
Salmon en Croute "zalm in korst"

Salmon en Croute, wat letterlijk "zalm in korst" betekent, is een klassiek Frans gerecht waarbij een zalmmoot wordt ingepakt in bladerdeeg en dan gebakken. Het bladerdeeg zorgt voor een krokante buitenlaag en houdt de zalm binnenin sappig en smaakvol.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Zalmfilet, met huidstuks
- Bladerdeeg (voldoende groot om elke zalmfilet in te wikkelen)2 vellen
- Verse spinazie200 g
- Roomkaas2 eetlepel
- Dijonmosterd1 eetlepel
- Sjalot, fijngehakt1 stuks
- Knoflook, fijngehakt1 teentje
- Ei, geklopt (voor het glazuur)1 stuks
- Zout en peper naar smaak
- Broodkruim of panko
- Een snufje nootmuskaat
- Olijfolie of boter voor bakken
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- 2Verhit een beetje olijfolie of boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn.
- 3Voeg de spinazie toe en kook tot het volledig geslonken is. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Zet het vuur uit en laat de spinazie afkoelen.
- 4Druk het overtollige vocht uit de spinazie, bind het met paneermeel/panko en meng het met de roomkaas en Dijonmosterd.
- 5Bestrooi de zalmfilets met zout en peper.
- 6Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot het groot genoeg is om de zalm in te pakken.
- 7Verdeel het spinaziemengsel over de bladerdeegvellen, plaats dan elk zalmfilet met de huidzijde naar beneden erop.
- 8Vouw het bladerdeeg over de zalm en druk de randen aan om te verzegelen. Snijd overtollig deeg weg en gebruik een vork om de randen te verstevigen.
- 9Plaats de ingepakte zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat.
- 10Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het geklopte ei voor een gouden glans.
- 11Bak in de oven voor ongeveer 20-25 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is.
- 12Serveer met een lichte salade of wat gestoomde groenten.
Salmon en Croute, wat letterlijk "zalm in korst" betekent, is een klassiek Frans gerecht waarbij een zalmmoot wordt ingepakt in bladerdeeg en dan gebakken. Het bladerdeeg zorgt voor een heerlijke krokante buitenlaag en houdt de zalm binnenin sappig en smaakvol. Dit gerecht is een vorm van 'en croute' koken, wat letterlijk 'in een korst' betekent en kan worden toegepast op verschillende soorten vlees, vis of zelfs groenten.
