Personen
-
+
Ingrediënten
- Varkenssaucijs2 stuks
- Turks brood of Grote Wraps1 stuks
- Grote rijpe tomaat1 stuks
- Tomatenpuree2 eetlepel
- Grote ui1 stuks
- Knoflook2 teentje
- Oregano1 theelepel
- Sla0.5 stuks
- Komkommer0.5 stuks
- Olijfolie
- Zout, naar smaak
- Peper, naar smaak
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Je begint met het bereiden van de tomatensaus. Snijd de tomaat, ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de helft van de ui en de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de tomaat, tomatenpuree en oregano toe en laat dit sudderen tot het een dikke saus vormt. Breng op smaak met zout en peper.
- 2Terwijl de saus suddert, bereid je de worsten. Verhit wat olie in een andere pan en bak de worsten tot ze aan alle kanten bruin zijn en volledig gaar.
- 3In dezelfde pan waarin je de worsten hebt gebakken, voeg je de rest van de gesneden ui toe. Bak tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Als je niet wil dat ze kapot knappen in hun velletje kun je een paar kleine sneetjes maken op de bovenkant van de saucijs. Ook als je ze gaat bakken kan je een deksel op je pan doen zodat je saucijzen mooi gelijkmatig garen.
- 4Ondertussen maak je de salade klaar. Snijd de sla en komkommer in dunne reepjes en meng deze in een kom. Voeg naar smaak zout, peper en een scheutje olijfolie toe.
- 5Als alles klaar is, is het tijd om je Turks brood of wrap te assembleren. Snijd het Turks brood open of spreid de wrap uit. Smeer een laagje van de tomatensaus uit, voeg de gebakken worsten toe, strooi de gebakken uien erover en voeg ten slotte de salade toe.
- 6Sluit het Turks brood of rol de wrap op en geniet van je heerlijke maaltijd!
- 7Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur kun je nog andere ingrediënten toevoegen, zoals kaas, mayonaise, mosterd, of een lekkere pittige saus.
Ik vind een saucijs altijd lekker en makkelijk om te klaar te maken en leuk om mee te combineren. Een varkenssaucijs is een soort worst gemaakt van varkensvlees. De term "saucijs" komt van het Franse woord "saucisse", wat simpelweg "worst" betekent. Deze worsten worden vaak gekruid met verschillende kruiden en specerijen, zoals peper, zout, nootmuskaat en soms andere ingrediënten zoals uien of knoflook. In Nederland worden varkenssaucijsjes vaak gebruikt in de traditionele stamppot. Ze kunnen echter ook worden gegrild, gebakken, gekookt of gebruikt in andere gerechten zoals pasta's of stoofschotels. Deze keer maken wij ze in een wrap of lekker in je turksbrood met een tomatensaus.
