Personen
-
+
Ingrediënten
- Gepaneerde Schnitzels4 stuks
- Olie2 eetlepel
- Rode Paprika1 stuks
- Uit1 stuks
- Wortel1 stuks
- Prei1 stuks
- Ketchup4 eetlepel
- Sojasaus2 eetlepel
- Rijstazijn of witte wijnazijn4 eetlepel
- Suiker3 eetlepel
- Maizena, opgelost in water1 eetlepel
- Knoflook1 teentje
- Verse Gember2 cm
- Water of Kippenbouillon200 ml
- Zout1 snufje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng in een kom de ketchup, sojasaus, rijstazijn, suiker, en het maïzenamengsel. Zet apart.
- 2Verhit een beetje olie in een sauspan. Fruit hierin de knoflook en gember tot ze geurig zijn.
- 3Voeg het ketchupmengsel toe aan de pan, gevolgd door het water of kippenbouillon.
- 4Laat de saus sudderen tot deze indikt, onder regelmatig roeren. Als de saus de gewenste dikte heeft, zet dan het vuur uit en houd de saus warm.
- 5Verhit de olie in een grote koekenpan of wok.
- 6Bak de schnitzels goudbruin en krokant. Afhankelijk van hun grootte kan dit 4-6 minuten per kant duren.
- 7Verwijder de schnitzels uit de pan en leg ze op een bord bekleed met keukenpapier. Snijd ze in reepjes.
- 8In dezelfde pan, voeg indien nodig nog wat olie toe. Bak de ui, prei, paprika en wortel tot ze zacht maar nog knapperig zijn.
- 9Voeg de schnitzelreepjes terug in de pan bij de groenten.
- 10Giet de zoet-zure saus over de schnitzelreepjes en groenten, en meng goed zodat alles bedekt is met de saus.
- 11Verdeel de schnitzelreepjes en groenten over de borden.
- 12Garneer met verse koriander of lente-ui, indien gewenst.
- 13Serveer met gestoomde rijst of noedels en eventueel een lekkere salade van paksoi en Chinese kool.
Voor een simpele schnitzel met pindasaus en patatjes kan je me altijd wakker maken. Maar mijn constante verlangen om te experimenteren in de keuken zorgt er ook voor dat ik op zoek ben naar nieuwe en spannende smaakcombinaties. Het samenbrengen van schnitzelreepjes met zoet-zure saus is dan ook een weerspiegeling van mijn nieuwsgierigheid. De toevoeging van de zoet-zure saus die de schnitzelreepjes transformeert van gewoon lekker naar uitzonderlijk heerlijk maakt dit een heerlijk recept. Laat ons weten of het jou ook zo gesmaakt heeft. Dit recept kan je maken met rijst of met Japanse noodles!
