Vlees
15 min
20 min

Schnitzelreepjes met zoet zure gembersaus

De toevoeging van de zoet-zure saus die de schnitzelreepjes transformeert van gewoon lekker naar uitzonderlijk heerlijk maakt dit een heerlijk recept.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Gepaneerde Schnitzels
      stuks
    • Olie
      eetlepel
    • Rode Paprika
      stuks
    • Uit
      stuks
    • Wortel
      stuks
    • Prei
      stuks
    • Ketchup
      eetlepel
    • Sojasaus
      eetlepel
    • Rijstazijn of witte wijnazijn
      eetlepel
    • Suiker
      eetlepel
    • Maizena, opgelost in water
      eetlepel
    • Knoflook
      teentje
    • Verse Gember
      cm
    • Water of Kippenbouillon
      200 ml
    • Zout
      snufje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Meng in een kom de ketchup, sojasaus, rijstazijn, suiker, en het maïzenamengsel. Zet apart.
    • 2
      Verhit een beetje olie in een sauspan. Fruit hierin de knoflook en gember tot ze geurig zijn.
    • 3
      Voeg het ketchupmengsel toe aan de pan, gevolgd door het water of kippenbouillon.
    • 4
      Laat de saus sudderen tot deze indikt, onder regelmatig roeren. Als de saus de gewenste dikte heeft, zet dan het vuur uit en houd de saus warm.
    • 5
      Verhit de olie in een grote koekenpan of wok.
    • 6
      Bak de schnitzels goudbruin en krokant. Afhankelijk van hun grootte kan dit 4-6 minuten per kant duren.
    • 7
      Verwijder de schnitzels uit de pan en leg ze op een bord bekleed met keukenpapier. Snijd ze in reepjes.
    • 8
      In dezelfde pan, voeg indien nodig nog wat olie toe. Bak de ui, prei, paprika en wortel tot ze zacht maar nog knapperig zijn.
    • 9
      Voeg de schnitzelreepjes terug in de pan bij de groenten.
    • 10
      Giet de zoet-zure saus over de schnitzelreepjes en groenten, en meng goed zodat alles bedekt is met de saus.
    • 11
      Verdeel de schnitzelreepjes en groenten over de borden.
    • 12
      Garneer met verse koriander of lente-ui, indien gewenst.
    • 13
      Serveer met gestoomde rijst of noedels en eventueel een lekkere salade van paksoi en Chinese kool.

Voor een simpele schnitzel met pindasaus en patatjes kan je me altijd wakker maken. Maar mijn constante verlangen om te experimenteren in de keuken zorgt er ook voor dat ik op zoek ben naar nieuwe en spannende smaakcombinaties. Het samenbrengen van schnitzelreepjes met zoet-zure saus is dan ook een weerspiegeling van mijn nieuwsgierigheid. De toevoeging van de zoet-zure saus die de schnitzelreepjes transformeert van gewoon lekker naar uitzonderlijk heerlijk maakt dit een heerlijk recept. Laat ons weten of het jou ook zo gesmaakt heeft. Dit recept kan je maken met rijst of met Japanse noodles!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten