Bavette
30 min
15 min

Shaking Beef van Bavette

Dit gerecht krijgt zijn naam van de snelle beweging in de pan die het vlees een heerlijke textuur geeft. Samen met gebakken rijst is dit een perfecte maaltijd voor een doordeweekse avond of een relaxt weekenddiner

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Bavette
      400 g
    • Sojasaus
      eetlepel
    • Oestersaus
      eetlepel
    • Vissaus
      eetlepel
    • Suiker
      eetlepel
    • Knoflook
      teentje
    • Zwarte peper
      0.5 theelepel
    • Plantaardige olie
      eetlepel
    • Ui
      stuks
    • Groene paprika
      stuks
    • Rode paprika
      stuks
    • Rijst
      kopje
    • Ei
      stuks
    • Wortel
      stuks
    • Lente ui
      stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Meng in een kom de sojasaus, oestersaus, vissaus, suiker, gehakte knoflook en zwarte peper.
    • 2
      Voeg de bavetteblokjes toe en meng goed zodat alle stukjes bedekt zijn met de marinade. Laat dit minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
    • 3
      Verhit een eetlepel olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur.
    • 4
      Klop de eieren en giet ze in de pan. Roerbak tot de eieren gaar zijn en haal ze uit de pan.
    • 5
      Voeg nog een eetlepel olie toe. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
    • 6
      Voeg de wortel en gekookte rijst toe. Roerbak enkele minuten.
    • 7
      Voeg de gebakken eieren, lente-uien en sojasaus toe. Breng op smaak met peper en zout. Roerbak alles goed door elkaar en zet opzij.
    • 8
      Verhit 2 eetlepels olie in een andere wok of pan op hoog vuur.
    • 9
      Voeg de gemarineerde bavette toe en bak snel tot ze bijna gaar zijn (ongeveer 2-3 minuten).
    • 10
      Voeg de partjes ui en paprika toe en bak nog 1-2 minuten door, terwijl je alles goed door elkaar schudt of roert.
    • 11
      Serveer de hete Bò Lúc Lắc samen met de gebakken rijst op een bord. Garneer eventueel met verse kruiden zoals koriander of basilicum.

Ontdek de smaken van Vietnam met dit eenvoudige en smakelijke Bò Lúc Lắc recept, oftewel 'Shaking Beef'. Het gerecht krijgt zijn naam van de snelle beweging in de pan die het vlees een heerlijke textuur geeft. Samen met gebakken rijst is dit een perfecte maaltijd voor een doordeweekse avond of een relaxt weekenddiner. De combinatie van zoet, zout en umami in de marinade en de knapperige groenten zorgen ervoor dat elke hap een feestje is. Volg dit makkelijke recept en zet in no time iets heerlijks op tafel!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten