Personen
-
+
Ingrediënten
- Bavette400 g
- Sojasaus2 eetlepel
- Oestersaus1 eetlepel
- Vissaus1 eetlepel
- Suiker1 eetlepel
- Knoflook3 teentje
- Zwarte peper0.5 theelepel
- Plantaardige olie2 eetlepel
- Ui1 stuks
- Groene paprika1 stuks
- Rode paprika1 stuks
- Rijst1 kopje
- Ei2 stuks
- Wortel1 stuks
- Lente ui3 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Meng in een kom de sojasaus, oestersaus, vissaus, suiker, gehakte knoflook en zwarte peper.
- 2Voeg de bavetteblokjes toe en meng goed zodat alle stukjes bedekt zijn met de marinade. Laat dit minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
- 3Verhit een eetlepel olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur.
- 4Klop de eieren en giet ze in de pan. Roerbak tot de eieren gaar zijn en haal ze uit de pan.
- 5Voeg nog een eetlepel olie toe. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- 6Voeg de wortel en gekookte rijst toe. Roerbak enkele minuten.
- 7Voeg de gebakken eieren, lente-uien en sojasaus toe. Breng op smaak met peper en zout. Roerbak alles goed door elkaar en zet opzij.
- 8Verhit 2 eetlepels olie in een andere wok of pan op hoog vuur.
- 9Voeg de gemarineerde bavette toe en bak snel tot ze bijna gaar zijn (ongeveer 2-3 minuten).
- 10Voeg de partjes ui en paprika toe en bak nog 1-2 minuten door, terwijl je alles goed door elkaar schudt of roert.
- 11Serveer de hete Bò Lúc Lắc samen met de gebakken rijst op een bord. Garneer eventueel met verse kruiden zoals koriander of basilicum.
Ontdek de smaken van Vietnam met dit eenvoudige en smakelijke Bò Lúc Lắc recept, oftewel 'Shaking Beef'. Het gerecht krijgt zijn naam van de snelle beweging in de pan die het vlees een heerlijke textuur geeft. Samen met gebakken rijst is dit een perfecte maaltijd voor een doordeweekse avond of een relaxt weekenddiner. De combinatie van zoet, zout en umami in de marinade en de knapperige groenten zorgen ervoor dat elke hap een feestje is. Volg dit makkelijke recept en zet in no time iets heerlijks op tafel!
