Afdrukken
Shepherd's pie met aardappelpuree en gehakt
Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Aardappelen350 g
- Knoflook1 stuks
- Olijfolie20 ml
- Prei1 stuks
- Mager rundergehakt250 g
- Ui1 stuks
- Tomatenpuree70 ml
- Gedroogde tijm1 snufje
- Rozemarijn5 g
- Melk25 ml
- Winterpeen0.5 stuks
- Diepvries erwten75 g
- Groentenbouillon125 ml
- Laulierblaadjes1 stuks
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snipper de ui, pers de teentjes knoflook, snijd de wortel over de lengte en dan in plakjes en snijd de prei in halve ringen.
- 2Fruit alle groenten aan in wat boter en voeg het gehakt toe. Als het vocht verdampt is voeg dan de tomatenpuree toe ( blikje) en laat deze twee minuten meebakken om te ontzuren.
- 3Blus af met de groentebouillon en voeg de kruiden toe en maak op smaak met peper en zout, Laat dit minimaal 1 uur langzaam gaar sudderen. TIP: Voeg een scheut rode wijn toe voor een wat diepere smaak!
- 4Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden celsius.
- 5Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken en kook deze gaar in ruim water met zout.
- 6Giet de aardappelen af en en prak deze met een puree stamper. Maak het geheel af met wat volle melk om de puree mooi smeuig te maken.
- 7Neem een ovenschaal en verdeel daar de gehaktsaus in over de bodem, smeer op het gehaktmengsel de aardappelpuree. Maak dan wat groeven in de puree met een vork, dit geeft een speels effect en kleurt mooi aan in de oven. U kunt evt. nog wat paneermeel er over strooien voor een mooier kleurtje.
- 8Plaats de schaal in het midden van de oven en laat deze in ongeveer 45 minuten gaar worden tot de bovenkant van de puree mooi goudbruin is.
- 9Eet smakelijk!
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten