Oven
30 min
45 min

Shepherd's pie met aardappelpuree en gehakt

Dit is wat ze noemen comfort food. De zachte puree en het heerlijke gehaktmengsel met verse groenten roepen beelden op van het Engelse platteland, waar je met vrienden aan een grote tafel (liefst met open haard!) opwarmt en uitrust van een mooie dag!
Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Aardappelen
      350 g
    • Knoflook
      stuks
    • Olijfolie
      20 ml
    • Prei
      stuks
    • Mager rundergehakt
      250 g
    • Ui
      stuks
    • Tomatenpuree
      70 ml
    • Gedroogde tijm
      snufje
    • Rozemarijn
      g
    • Melk
      25 ml
    • Winterpeen
      0.5 stuks
    • Diepvries erwten
      75 g
    • Groentenbouillon
      125 ml
    • Laulierblaadjes
      stuks

    Keukengerei nodig?

    EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.

    Aan de slag

    • 1
      Snipper de ui, pers de teentjes knoflook, snijd de wortel over de lengte en dan in plakjes en snijd de prei in halve ringen.
    • 2
      Fruit alle groenten aan in wat boter en voeg het gehakt toe. Als het vocht verdampt is voeg dan de tomatenpuree toe ( blikje) en laat deze twee minuten meebakken om te ontzuren.
    • 3
      Blus af met de groentebouillon en voeg de kruiden toe en maak op smaak met peper en zout, Laat dit minimaal 1 uur langzaam gaar sudderen. TIP: Voeg een scheut rode wijn toe voor een wat diepere smaak!
    • 4
      Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden celsius.
    • 5
      Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken en kook deze gaar in ruim water met zout.
    • 6
      Giet de aardappelen af en en prak deze met een puree stamper. Maak het geheel af met wat volle melk om de puree mooi smeuig te maken.
    • 7
      Neem een ovenschaal en verdeel daar de gehaktsaus in over de bodem, smeer op het gehaktmengsel de aardappelpuree. Maak dan wat groeven in de puree met een vork, dit geeft een speels effect en kleurt mooi aan in de oven. U kunt evt. nog wat paneermeel er over strooien voor een mooier kleurtje.
    • 8
      Plaats de schaal in het midden van de oven en laat deze in ongeveer 45 minuten gaar worden tot de bovenkant van de puree mooi goudbruin is.
    • 9
      Eet smakelijk!

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten