Gehakt
5 min
15 min

Sloppy Joes

De naam "Sloppy Joe" verwijst naar de ongedwongen manier waarop de sappige gehaktvulling, gemengd met een zoet-pittige tomatensaus, royaal op een zacht broodje wordt geschept.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rundergehakt
      250 g
    • Ui
      0.5 stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Paprika
      0.5 stuks
    • Tomatensaus
      120 ml
    • Tomatenpuree
      eetlepel
    • Worcester saus
      eetlepel
    • Bruine suiker
      eetlepel
    • Mosters
      theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Hamburgerbroodje
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui, knoflook en paprika toe en bak ze ongeveer 3-4 minuten totdat ze zacht zijn.
    • 2
      Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak het rul, breek het in kleine stukjes met een spatel, totdat het volledig bruin is en gaar.
    • 3
      Voeg de tomatensaus, tomatenpuree, Worcestershiresaus, bruine suiker en mosterd toe aan het gehaktmengsel. Roer goed door en laat het geheel 10-15 minuten sudderen op laag vuur, zodat de smaken goed kunnen mengen. Breng op smaak met zout en peper.
    • 4
      Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en rooster ze licht in een pan of onder de grill totdat ze licht goudbruin en krokant zijn.
    • 5
      Schep een royale hoeveelheid van het Sloppy Joe mengsel op de onderste helft van elk broodje.
    • 6
      Leg de bovenste helft van het broodje erop en druk voorzichtig aan.
    • 7
      Serveer de Sloppy Joes warm, eventueel met een bijgerecht zoals chips, frietjes of een frisse salade.

De Sloppy Joe is een echte Amerikaanse klassieker, geliefd om zijn eenvoudige bereiding en heerlijk rommelige, volle smaak. Dit gerecht vindt zijn oorsprong in de jaren dertig van de vorige eeuw, toen het voor het eerst opdook in een Amerikaanse diner. De naam "Sloppy Joe" verwijst naar de ongedwongen manier waarop de sappige gehaktvulling, gemengd met een zoet-pittige tomatensaus, royaal op een zacht broodje wordt geschept. Wat begon als een snelle maaltijd voor arbeiders, groeide al snel uit tot een favoriet bij gezinnen door het hele land. En niet zonder reden: kinderen zijn er dol op vanwege de zoete, hartige smaak en het plezier van lekker knoeien tijdens het eten. Deze sandwiches zijn perfect voor een gezellige avondmaaltijd, waar je geen bord en bestek voor nodig hebt, maar gewoon je handen!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten