Vlees
10 min
60 min
Snelle Aziatische Spareribs

Spareribs zijn heerlijk, maar de lange bereidingstijd kan je soms tegenhouden om eraan te beginnen. Maar gelukkig is er ook een recept waarbij je de ribben in een uur op tafel kan hebben staan. Je kan hiervoor de meegeleverde kruidenmix gebruiken.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Spare ribs500 g
- Sojasaus3 eetlepel
- Gember, versgeraspt1 eetlepel
- Honing2 eetlepel
- Knoflook2 teentje
- Vijfkruidenpoeder1 theelepel
- Steranijs
- Lente ui, grove stukken3 stuks
- Water1 liter
- Zout, naar smaak
- Limoen (voor het sap)1 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Maak de Aziatische rub door de sojasaus, honing, geraspte gember, knoflook en vijfkruidenpoeder in een kom te mengen.
- 2Doe de spareribs in een grote pan en voeg water toe, genoeg om de spareribs volledig te bedekken.
- 3Voeg de steranijs, plakjes gember, lente-uitjes en een snufje zout toe aan het water.
- 4Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 30-40 minuten sudderen tot de spareribs net gaar zijn.
- 5Haal de spareribs uit het water en laat ze uitlekken.
- 6Wrijf de spareribs in met de Aziatische rub die je eerder hebt bereid. Zet wat marinade apart voor het aflakken tijdens het grillen
- 7Laat ze minimaal 30 minuten tot een nacht marineren in de koelkast voor een diepere smaak.
- 8Verwarm je grill voor op een medium-hoge temperatuur.
- 9Haal de spareribs uit de koelkast en grill ze 7-10 minuten aan elke kant, of tot ze mooi gekarameliseerd en licht knapperig zijn.
- 10Bestrijk tijdens het laatste deel ‘aflakken' van het grillen de ribben met het laatste beetje marinade en een beetje limoensap voor een frisse toets.
- 11Laat de spareribs een paar minuten rusten en snijd ze dan in individuele ribben.
- 12Serveer met een bijgerecht zoals een frisse salade of gestoomde rijst.
Spareribs zijn heerlijk, maar de lange bereidingstijd kan je soms tegenhouden om eraan te beginnen. Maar gelukkig is er ook een recept waarbij je de ribben in een uur op tafel kan hebben staan. Je kan hiervoor de meegeleverde kruidenmix gebruiken of zelf je mix maken volgens het recept.
