Vlees
10 min
60 min

Snelle Aziatische Spareribs

Spareribs zijn heerlijk, maar de lange bereidingstijd kan je soms tegenhouden om eraan te beginnen. Maar gelukkig is er ook een recept waarbij je de ribben in een uur op tafel kan hebben staan. Je kan hiervoor de meegeleverde kruidenmix gebruiken.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Spare ribs
      500 g
    • Sojasaus
      eetlepel
    • Gember, versgeraspt
      eetlepel
    • Honing
      eetlepel
    • Knoflook
      teentje
    • Vijfkruidenpoeder
      theelepel
    • Steranijs
    • Lente ui, grove stukken
      stuks
    • Water
      liter
    • Zout, naar smaak
    • Limoen (voor het sap)
      stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Maak de Aziatische rub door de sojasaus, honing, geraspte gember, knoflook en vijfkruidenpoeder in een kom te mengen.
    • 2
      Doe de spareribs in een grote pan en voeg water toe, genoeg om de spareribs volledig te bedekken.
    • 3
      Voeg de steranijs, plakjes gember, lente-uitjes en een snufje zout toe aan het water.
    • 4
      Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 30-40 minuten sudderen tot de spareribs net gaar zijn.
    • 5
      Haal de spareribs uit het water en laat ze uitlekken.
    • 6
      Wrijf de spareribs in met de Aziatische rub die je eerder hebt bereid. Zet wat marinade apart voor het aflakken tijdens het grillen
    • 7
      Laat ze minimaal 30 minuten tot een nacht marineren in de koelkast voor een diepere smaak.
    • 8
      Verwarm je grill voor op een medium-hoge temperatuur.
    • 9
      Haal de spareribs uit de koelkast en grill ze 7-10 minuten aan elke kant, of tot ze mooi gekarameliseerd en licht knapperig zijn.
    • 10
      Bestrijk tijdens het laatste deel ‘aflakken' van het grillen de ribben met het laatste beetje marinade en een beetje limoensap voor een frisse toets.
    • 11
      Laat de spareribs een paar minuten rusten en snijd ze dan in individuele ribben.
    • 12
      Serveer met een bijgerecht zoals een frisse salade of gestoomde rijst.

Spareribs zijn heerlijk, maar de lange bereidingstijd kan je soms tegenhouden om eraan te beginnen. Maar gelukkig is er ook een recept waarbij je de ribben in een uur op tafel kan hebben staan. Je kan hiervoor de meegeleverde kruidenmix gebruiken of zelf je mix maken volgens het recept.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten