Kip
10 min
15 min

Snelle roerbak met peultjes en kip

Een roerbakgerecht is zowel veelzijdig als voedzaam, en het is een geweldige manier om verschillende ingrediënten bij elkaar te brengen. In dit recept gebruiken we kiphaasjes, die sneller garen en malser zijn dan andere delen van de kip.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • kiphaasjes, in dunne reepjes gesneden
      300 g
    • peultjes, uiteinden verwijderd
      200 g
    • grote prei, in dunne ringen gesneden
      stuks
    • paprika (kleur naar keuze), in dunne reepjes gesneden
      stuks
    • wortel, in dunne plakjes of reepjes gesneden
      stuks
    • shiitake of champignons, in dunne plakjes gesneden
      150 g
    • olie (zoals zonnebloem- of arachideolie)
      eetlepel
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • stukje gember (ongeveer 2 cm), fijngehakt
      stuks
    • sojasaus
      eetlepel
    • oestersaus (optioneel)
      eetlepel
    • zout en peper naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd alle groenten en de kiphaasjes volgens de instructies. Zet alles klaar voordat je begint met koken.
    • 2
      Plaats een wok of grote koekenpan op hoog vuur en voeg de olie toe.
    • 3
      Voeg de kiphaasjes toe aan de hete olie en roerbak ze tot ze volledig gaar zijn, dit duurt ongeveer 4-5 minuten. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
    • 4
      In dezelfde pan, voeg de fijngehakte knoflook en gember toe en roerbak ze tot ze geurig zijn. Voeg daarna de wortel, prei, paprika en shiitake of champignons toe. Roerbak de groenten en paddenstoelen 4-5 minuten.
    • 5
      Meng de peultjes erdoor en roerbak nog 2-3 minuten.
    • 6
      Doe de gare kiphaasjes weer in de pan.
    • 7
      Voeg de sojasaus en de optionele oestersaus toe. Roerbak het geheel nog eens 2 minuten, terwijl je blijft roeren. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
    • 8
      Dien het gerecht onmiddellijk op, eventueel met een bijgerecht zoals gestoomde rijst of noedels.
    • 9
      Garneer met wat basilicum, of nog lekkerder Thai Basil.

Een roerbakgerecht is zowel veelzijdig als voedzaam, en het is een geweldige manier om verschillende ingrediënten bij elkaar te brengen. In dit recept gebruiken we kiphaasjes, die sneller garen en malser zijn dan andere delen van de kip, wat ze ideaal maakt voor een roerbak. De totale bereidingstijd voor dit gerecht is ongeveer 30 minuten.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten