Groente
10 min
30 min

Snelle witlof met ui en spek

Dit gerecht met gebakken witlof, uien en spekplakjes is een snelle en smaakvolle maaltijd die perfect is voor een doordeweekse avond. Eventueel zou je er een pasta bij kunnen serveren.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Witlof
      stronken
    • Grote ui
      stuks
    • Plakjes spek
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Zout en Peper, naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de witlof en snij de uien in ringen. Snijd de spekplakjes in kleinere stukjes. Leg alle ingrediënten klaar voor gebruik.
    • 2
      Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de in stukjes gesneden spekplakjes toe en bak ze tot ze knapperig zijn. Verwijder de spekstukjes uit de pan en leg ze op een bord bedekt met keukenpapier om overtollig vet te absorberen.
    • 3
      Gebruik het achtergebleven spekvet in de pan om de uiringen te bakken. Bak ze tot ze zacht en transparant zijn.
    • 4
      Voeg de olijfolie en de halve stronken witlof toe aan de pan met de uien. Bak de witlof ongeveer 5 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en enigszins zacht zijn.
    • 5
      Voeg de gebakken kleine spekplakjes weer toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar. Voeg indien nodig zout en peper toe.
    • 6
      Verdeel de gebakken witlof, uien en spek over de borden en serveer onmiddellijk.
2025 © Eerlijk Eten