Personen
-
+
Ingrediënten
- Witlof4 stronken
- Grote ui1 stuks
- Plakjes spek4 stuks
- Olijfolie2 eetlepel
- Zout en Peper, naar smaak
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de witlof en snij de uien in ringen. Snijd de spekplakjes in kleinere stukjes. Leg alle ingrediënten klaar voor gebruik.
- 2Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de in stukjes gesneden spekplakjes toe en bak ze tot ze knapperig zijn. Verwijder de spekstukjes uit de pan en leg ze op een bord bedekt met keukenpapier om overtollig vet te absorberen.
- 3Gebruik het achtergebleven spekvet in de pan om de uiringen te bakken. Bak ze tot ze zacht en transparant zijn.
- 4Voeg de olijfolie en de halve stronken witlof toe aan de pan met de uien. Bak de witlof ongeveer 5 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en enigszins zacht zijn.
- 5Voeg de gebakken kleine spekplakjes weer toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar. Voeg indien nodig zout en peper toe.
- 6Verdeel de gebakken witlof, uien en spek over de borden en serveer onmiddellijk.